Hvězdou stánku Škody Auto je koncept Vision X

aktualizováno o naše video
Hvězdou stánku Škody Auto je koncept Vision X
  • Škodu Kodiaq si nově můžete koupit ve vrcholné výbavě Laurin & Klement a také s displejem před volantem
  • K vidění je na stánku i modernizovaná Fabia, která už pod kapotou nenabídne žádné naftové motory
  • Škoda Vision X je další ukázkou budoucnosti v podání automobilky

Už před ženevským autosalonem jsme věděli, co na svůj stánek přiveze Škoda Auto. Podívat jsme se tak mohli nejen na modernizovanou Fabii, ale také na Kodiaq v nejvyšší výbavě Laurin & Klement. Poprvé se také můžeme podívat na displej před volantem právě ve Škodě Kodiaq. K dispozici tak už není pouze v modelu Karoq, ale i ve větším sourozenci a dokonce také v Octavii.

Škoda Vision X

Škoda Fabia prošla modernizací. Poprvé si do vaší Fabie budete moci dát hlídání mrtvých úhlů nebo světelný asistent. K dispozici už nebudou žádné naftové motory, sáhnout tedy budete muset pouze po těch benzinových. Uvnitř najdete infotainment systém Swing, nyní se 6,5palcovým displejem a aplikací Škoda Connect. K dispozici je technologie SmartLink+, která umožňuje využívat všechny výhody Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink a SmartGate.

Největším překvapením je však Škoda Vision X. Zajímavá studie, která kombinuje pohon na CNG, benzin a elektřinu. Motor má obsah 1,5 litru a dává výkon 130 koní a 250 Nm točivého momentu. Studie jezdí dle potřeby s pohonem předních, zadních nebo všech kol. Celkový dojezd na jedno natankování CNG/benzinu činí až 650 kilometrů. Systémový výkon obou pohonných jednotek umožňuje vozu Škoda Vision X zrychlení z 0 na 100 km/h za 9,3 sekundy, maximální rychlost činí 200 km/h.

Každý ze dvou elektromotorů má výkon 27 koní a energii si berou z 1,5kWh lithium-iontové baterie. To nejdůležitější ale je, že do produkce se vůz dostane již v průběhu příštího roku. Zároveň se automobilka rozhoupala do 50miliardové investice do vývoje v průběhu následujících pěti let. Výsledkem by mělo být 5 elektrifikovaných modelů na trhu do roku 2025.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze