Lexus zvětšil RX, které nově uveze až sedm lidí. Designově je o to zajímavější

Lexus zvětšil RX, které nově uveze až sedm lidí. Designově je o to zajímavější
  • Karoserie se oproti pětimístné variantě protáhla o 110 mm
  • 3,5litrový benzinový šestiválec a dva elektromotory produkují 313 koní
  • Do prodeje vůz vstoupí v květnu letošního roku

Lexus na svém ženevském stánku ukazoval nejen světovou premiéru v podobě malého SUV jménem UX. Došlo také na daleko větší modely, jako je například RX 450h L, kdy písmeno L znamená, že jde o sedmimístnou variantu, která je delší o 110 mm oproti verzi krátké.

Po designové stránce jde o Lexus tak jak ho známe: velká maska chladiče, úzké světlomety, které na přání můžete mít s technologii LED, a také zajímavé provedení „C“ sloupku. Koneckonců v redakční garáži se Lexus RX 450h již ohřál, takže jeho test si můžete přečíst.

Lexus RX 450h L (Autosalon Ženeva 2018)

Lexus pod kapotou vsází na 3,5litrový benzinový šestiválec, který v kombinaci s elektromotory nabízí výkon 313 koní. Jde o takové rozumné rodinné hodnoty, kdy ani s plně naloženým autem nebudete mít problém předjíždět.

Pojďme však ještě do interiéru, kde najdete kožená sedadla, multifunkční volant, head-up displej nebo infotainment s úhlopříčkou displeje 12,3 palce. Bohužel se infotainment ovládá podobně jako u IS 300h, tedy ďábelským zařízením, které to má s přesností stejně asi jako vlaky Českých drah. Lexus tomu říká Remote Touch s ovládáním připomínajícím počítačovou myš.

Standardní nabídka zahrnuje pouze 8palcový infotainment, tuner AM/FM, připojení Bluetooth, mikrofon a funkci rozpoznávání hlasu, slot na karty microSD a zdířku AUX, dva porty USB a dvanáct reproduktorů. Stupeň výbavy Luxury standardně nabízí špičkový zvuk na cestách v kombinaci s libovolnou navigací, k dispozici je prémiový systém prostorového ozvučení Mark Levinson Premium Surround s 15 reproduktory o celkovém výkonu 835 W. Vyspělá technologie Clari Fi zlepšuje kvalitu zvuku u všech komprimovaných hudebních souborů v digitální podobě. V nabídce je i jemný 12,3" multimediální displej s rozdělenou obrazovkou, umožňující celoobrazovkové sledování map navigace nebo současné zobrazení funkcí audia nebo klimatizace a dalších systémů.

Sedmimístnou variantu Lexusu RX 450h si budete moci pořídit od května 2018, kdy oficiálně zamíří do nabídky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze