Peugeot 508 už má svojí první cenu. A to rovnou z ženevského autosalonu

1
Peugeot 508 už má svojí první cenu. A to rovnou z ženevského autosalonu
  • Cenu pro nejoblíbenější sériové auto čtenářů převzal šéfdesigner značky Peugeot Gilles Vidal
  • Ve výbavě bude i noční vidění, Peugeot 508 tedy uvidí jako správná šelma i v noci
  • V interiéru je nový infotainment i-Cockpit, který se zobrazuje na desetipalcovém dotykovém displeji

Peugeot 508 se ve své světové premiéře ukázal na ženevském autosalonu. První obrázky jsme však viděli už dříve. Po designové stránce nás Peugeot 508 velmi zaujal a v centru dění přímo na ženevském autosalonu dvakrát tak. A jeho designovou stránku neoceňujeme pouze my.

Peugeot 508 získal 16. března 2018 první cenu od čtenářů časopisu Autoplus a posluchačů rozhlasové stanice RTL v kategorii „Sériová auta“. Cena je výsledkem volby čtenářů a posluchačů, kteří hlasovali ve čtyřech kategoriích: sériová auta, zelená auta, koncepční auta a volba dětí. Cenu pro nejoblíbenější sériové auto čtenářů magazínu Autoplus a posluchačů RTL převzal za nový Peugeot 508 šéfdesigner značky Gilles Vidal.

V interiéru je nový infotainment i-Cockpit, který se zobrazuje na kapacitním desetipalcovém HD displeji formátu 8:3 a před řidičem vyvýšeném přístrojovém panelu s displejem s vysokým rozlišením a úhlopříčkou 12,3 palců. Zajímavostí je, že sedadlo řidiče získalo označení AGR (Aktion für Gesunder Rücken – v překladu „Akce pro zdravá záda“) coby ocenění ergonomie a množství možností nastavení, jako je podélné nastavení a nastavení sklonu opěradla či bederní opěrky. Dlouhé cesty by tedy měly být spíše potěšením. A Peugeot je také přeborník v odkládacích plochách. V interiéru na vás čeká hned 32 litrů přihrádek.

Peugeot nepodcenil ani bezpečnostní systémy. K dispozici je samozřejmě i systém automatického nouzového brzdění, který rozpozná chodce a cyklisty, a to ve dne i v noci do rychlosti 140 km/h. Na dálnicích oceníte i aktivní varování před neúmyslným opuštěním jízdního pruhu, systém sledování bdělosti řidiče, systém rozpoznání dopravního značení s rychlostním omezením i dalších dopravních značek. A nechybí ani noční vidění.

Zdroj: tisková zpráva