Peugeot spouští prodeje modelu 508 s batohem. Na plug-in hybrid si počkáme

Peugeot spouští prodeje modelu 508 s batohem. Na plug-in hybrid si počkáme
  • Pod kapotou budou pracovat nejnovější naftové a benzinové motory
  • Plug-in hybridní varianta je k dispozici ve vybraných zemích, nikoli však v České republice

Peugeot uvádí na český trh model 508 SW. Česká republika se tak zařadila do první desítky evropských zemí, které v období od 26. května do 1. září 2019 zahájí prodeje tohoto nového modelu. Nový Peugeot 508 SW má díky bezrámovým dveřím převzatým od fastbacku nízkou a dynamickou siluetu i zajímavý design, který se nám v redakci zamlouvá.

V interiéru Peugeot nabízí i-Cockpit nejnovější generace. V závislosti na úrovni výbavy může nabídnout například systém nočního vidění (Night Vision) s infračervenou kamerou, který se v tomto segmentu objevuje poprvé, nebo adaptivní tempomat s funkcí Stop & Go spojený se systémem udržování vozu v jízdním pruhu.

Pod kapotou bude pracovat nová generace benzinových i naftových motorů. V prvním případě jde o dvě výkonové varianty 180 a 225 k, přičemž obě mají zdvihový objem 1,6 l a jsou spojeny výhradně s automatickou osmistupňovou převodovkou EAT8. V rámci dieselových motorů BlueHDi jsou k dispozici čtyři verze se zdvihovým objemem 1,5 l (výkon 130 k) nebo 2,0 l (výkon 160 nebo 180 k).

Od 7. června je v některých zemích možno objednávat nový Peugeot 508 hatchback i SW v benzínové plug-in hybridní verzi s výkonem 225 koní. V České republice bohužel nejsou objednávky otevřeny. Nový Peugeot 508 SW je v České republice k dispozici za cenu od 835 000 Kč, úroveň výbavy GT pak za cenu od 1 090 000 Kč.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze