Krásný design a 400 elektrifikovaných koní. To je Peugeot 508 z dílny Peugeot Sport

Krásný design a 400 elektrifikovaných koní. To je Peugeot 508 z dílny Peugeot Sport
  • Sportovní koncept se ukáže na ženevském autosalonu
  • Zrychlení z klidu na sto zvládne za 4,3 sekundy

Peugeot 508 je nejen designově nesmírně povedeným autem, ale podle mých krátkých zkušeností funguje i po jízdní stránce. Ostatně na novou 508ku pěje ódy nejeden novinář. O to více se můžeme těšit na sportovněji laděnou variantu z divize Peugeot Sport.

Koncept ponese název 508 Sport Engineered a ukáže se už na ženevském autosalonu. O pohon se bude starat benzinový motor o výkonu 200 koní. Elektromotor umístěný na přední nápravě dodá 110 koní a elektromotor na nápravě zadní dalších 200 koní. Půjde tedy o pohon všech kol, na která se bude přenášet kombinovaný výkon 400 koní.

Zrychlení z klidu na sto proběhne za 4,3 sekundy a maximální rychlost bude elektronicky omezena na 250 km/h. „Vyvineme nejsportovnější řadu, jakou kdy Peugeot měl. O tom jsme snili a nyní se náš sen stává díky elektrifikaci realitou,“ říká Bruno Famin, generální ředitel Peugeot Sport.

V útrobách bude 11,8kWh baterie, která má zvládat auto pohánět až 50 kilometrů na jedno nabití. Auto bude stát na pneumatikách Michelin Pilot Sport 4S s rozměrem 245/35 R20. Na fotkách vypadá koncept skvěle. A my už se těšíme, až se na něj budeme moci podívat přímo v Ženevě.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze