Nová Škoda Fabia je venku. Podívejte se, jak vypadá a co umí

Nová Škoda Fabia je venku. Podívejte se, jak vypadá a co umí
  • Škoda odhalila faceliftovaný model Fabia
  • Kromě designových změn poprvé nabídne hlídání mrtvých úhlů nebo světelný asistent
  • Zajímavostí je úplné odstranění dieselových motorů z nabídky
  • Živě ji poprvé uvidíme na autosalonu v Ženevě

Přišel čas trošku oprášit stávající generaci Fabie a na autosalonu v Ženevě se nám poprvé ukáže naživo. Už teď ale víme, jak bude vypadat. Záležitost téměř každé české rodiny má nyní nově tvarované hlavní a mlhové světlomety, které se tak zvláštně sbíhají k masce. Zatím nevíme, jestli se nám nový vzhled líbí, neváháme ale u použité LED technologie pro přední světlomety i zadní skupinové svítilny.

Velkou změnou je rozšíření nabídky asistenčních systémů přicházejících z vozů vyšších tříd. Nově tak můžete mít Blind Spot Detection, který upozorňuje řidiče na přítomnost vozidel v mrtvém úhlu nebo na zezadu se přibližující vozidlo při jízdě po víceproudých dálnicích. Systém Rear Traffic Alert monitoruje, co se děje za vozidlem, a varuje před kolizí při couvání. Další nově dostupnou funkcí je Light Assist, která automaticky přepíná z dálkových na potkávací světla, jakmile systém detekuje protijedoucí vozidlo a usnadňuje řidiči jízdu v noci, aniž by hrozilo oslnění ostatních účastníků provozu.

Uvnitř najdete infotainment systém Swing, nyní se 6,5palcovým displejem a aplikací Škoda Connect. K dispozici je technologie SmartLink+, která umožňuje využívat všechny výhody Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink a SmartGate. Pro zadní sedačky budou k dispozici USB porty pro tablety a mobily vašich dětiček a boční přihrádka v zavazadlovém prostoru obsahuje nově také přenosnou LED svítilnu (pouze pro verzi Combi).

Škodovka vyškrtala dieselové motory a máme tak co dočinění s tříválcovými motory o objemu jednoho litru. Motory MPI s nepřímým vstřikováním paliva dávají 60, respektive 75 koní, a dva motory TSI disponují výkony 95 a 110 koní. Oba motory TSI nově dostaly filtr pevných částic. Nejvýkonnější ze čtveřice motorů je v nabídce také se sedmistupňovou převodovkou DSG.

Zdroj: skoda-auto.cz

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze