Škoda Vision E si troufne i na Teslu Model 3. Ta je prý moc drahá a nudná

16
Škoda Vision E si troufne i na Teslu Model 3. Ta je prý moc drahá a nudná
  • Tesla Model 3 aktuálně stojí 35 tisíc dolarů a víc
  • Škoda by měla být levnější a navíc má o 50 koní více
  • Dojezd obou vozů by měl být podobný

Produktový manažer Škody Guido Haak dovolil kolegům z Autocaru ujet pár kilometrů v konceptu Vision E a utrousil u toho pár nepříliš pěkných poznámek o Tesle. Koncept ukázal funkčnost pouze v hale s pojezdem v rámci zhruba 200 metrů při maximální rychlosti 15 kilometrů za hodinu. Tesla Model 3 stojí aktuálně v USA 35 tisíc dolarů (cca 760 tisíc korun) a ujede na jedno nabití až 352 kilometrů. Varianta Longe Range s dojezdem až 500 kilometrů přijde na 44 tisíc dolarů (984 tisíc korun bez DPH).

Škoda Vision E – Autosalon Frankfurt 2017

Pan Haak nicméně není novým modelem Tesly zcela unesen a popisuje dojezd v kombinaci s jízdními vlastnostmi nepříliš pozitivně. Škoda by naproti tomu měla být svěží, kvalitně zpracovaná a hlavně zábavná za volantem. Dojezd by měl být stejný a cena dokonce nižší, i když jde o model s karoserií SUV. Třistakoňová škodovka však ještě pořád není hotová a na trhu ji spatříme pravděpodobně nejdříve za 3 roky.

Zdroj: autocar.co

Diskuze ke článku
Peppa
Řeči se vedou a voda teče. Srovnánat svůj neexistující výrobek s tím existujícím od konkurence je zbytečné.
Martin Wagenknecht
Máte naprostou pravdu Peppo, často se setkávám s tím, že automobilky srovnávají s Teslou své koncepty. Je ale pravda, že německá auta bývají v průměru lépe zpracovaná než Tesla, a tak může být na poznámkách něco pravdy.
Jiří Švarc
Jiří Švarc
No když vidím, kam pokročila Tesla za pět let 2012->2017, tak být Škodou, tak mlčím a makám, aby v roce 2022 nevypadala jako popelnice z minulého století vedle té v tom roce opravdu aktuální Tesle Model 3 (resp. spíš Y nebo možná úplně něčeho, o čem ani netušíme).
Josef Voráček
!No nebudu polemizovat o značce Tesla ale škoda je stejná od Oktávie až po Vision E naprosto bez nápadu a možná technicky dobrá (nevím ) ale vzhledem, hodně podprůměrné a laciné !! A neříkám to proto že ji nenávidím nebo že jí nemám ,je mi to líto, ale bohužel je to fakt !

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze