Škoda Vision E naživo. Jak daleko je sériové výrobě?

Škoda Vision E naživo. Jak daleko je sériové výrobě?
  • Koncept má výkon přesně 300 koní
  • Na jedno nabití ujede 500 kilometrů
  • Sériové výroby se však dočká až v roce 2020

Škoda Vision E – Autosalon Frankfurt 2017

Škoda Auto chce mít v nabídce do roku 2025 pět elektromobilů a v roce 2019 se máme dočkat prvního plug-in hybridního modelu. O první elektrické vlaštovce Vision E jsme slyšeli již na začátku dubna, ale od té doby jakoby se na ní trochu zapomnělo. „Elektroškoda“ byla k vidění na frankfurtském autosalonu a my jsme jí nemohli opomenout, ačkoliv to nebylo kvůli krásným škodováckým hosteskám všude okolo jednoduché.

Jen pro připomenutí jde o SUV se svažitou linií střechy s délkou 4 646 milimetrů, šířkou 1 917 milimetrů a výškou 1 550 milimetrů. Uvnitř bude dostatek místa, a to nejen díky absenci spojky a převodovky, ale především díky 2 850mm rozvoru. Nejdůležitější u elektromobilu je však dojezd, který by měl být krásných 500 kilometrů. Aktuálně by šlo také o vůbec nejsilnější model Škoda – disponuje totiž výkonem 300 koňských sil.

Při bližším zkoumání je však jasné, že od série jsme ještě vzdáleni. Jde o klasický koncept, kterému již nechybí interiér ani pohonné ústrojí, avšak jistě nejde o konečný vzhled. Například dveře otevírající se podobně jako u BMW i3 se do výroby nedostanou, stejně jako krystalové detaily. Moc rádi bychom koncept viděli na silnicích již dnes, avšak je jasné, že se jej dočkáme nejdříve za 3 roky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze