Nejsportovnější škodovka bude elektrická, prozradil šéf vývoje Christian Strube

Nejsportovnější škodovka bude elektrická, prozradil šéf vývoje Christian Strube
  • Má jít o „znovuvzkříšení“ legendárního modelu 110 R
  • Nejdříve se však dočkáme Škody Vision E a poté dalších elektromobilů
  • Všechny škodovky s elektrickým pohonem budou stát na platformě MEB

Škodovka nedávno ukázala první elektrický koncept a vypadá to, že nezůstane pouze u něj. Nyní se hovoří i o elektrickém sporťáku, který má odkazovat na nezapomenutelnou Škodu 110 R.

Škoda 110 R Coupé

Šéf vývoje ve Škodě Auto Christian Strube řekl, že jejich vozy nejsou jenom o praktičnosti, jak se o nich tvrdí. Jako příklad uvedl model 110 R. Na otázku, zda Škodovka chystá podobný model, odpověděl kladně. A prý už bude disponovat elektrickým pohonem.

Kdy se auta dočkáme, není jasné. Jasné je, že i Škoda Auto se elektromobilům hodlá věnovat na plný úvazek. Vision E je jen malá ukázka. Jistě se dočkáme i elektrického Citigo a nepřekvapilo by nás, kdyby se do Superbu dostala hybridní jednotka. Holt emisní normy jsou neúprosné, takže došlo i na mladoboleslavskou automobilku.

Základem elektromobilů s českými kořeny má být platforma MEB, na které bude stát právě Škoda Vision E. Chybět by v tomto konceptu nemělo bezdrátové nabíjení. Samozřejmostí je Škoda Connect. V konceptu jsou i sedadla, která se umí při otevírání dveří otočit o celých dvacet stupňů. Jakmile se dveře zavírají, sedadla se vrátí zpět do výchozí pozice. Dočkat se máme také autopilota pro dálniční cestování nebo asistenta pro jízdu v zácpách. Výkon má hodnotu 300 koní a dojezd činí 500 kilometrů.

Zdroj: motor1.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze