Audi Q8 se příští rok začne vyrábět na Slovensku, Q4 o rok později v Maďarsku

Audi Q8 se příští rok začne vyrábět na Slovensku, Q4 o rok později v Maďarsku
  • Výroba Audi Q8 započne v roce 2018 v Bratislavě
  • O rok později se spustí výroba modelu Q4 v maďarském Gyoru
  • Q4 bude spadat do segmentu CUV, tedy kompaktních užitkových vozidel

Na ženevském autosalonu u stánku Audi nás nejvíce zajímal koncept Audi Q8 sport concept, který německá automobilka přivezla. Designově jde o nesmírně atraktivní automobil, ale nebojíme se, že by takto vypadala i jeho finální podoba, i když kdo ví. My nyní víme, že výroba začne v roce 2018, a to v hlavním městě našich sousedů, kteří spolu s námi ještě nedávno tvořili jeden stát. Momentálně se v Bratislavě od roku 2005 vyrábí model Q7.

„Do stávající výrobní sítě zařadíme dva zcela nové modely Q, čímž zvýšíme naši konkurenceschopnost v mimořádně důležitém segmentu,“ říká Prof. Dr. Hubert Waltl, člen představenstva společnosti Audi zodpovědný za výrobu a logistiku.

Konkurenční automobilky své SUV modely v karosérii kupé mají v BMW X6 a Mercedes GLE kupé, tak teď je řada na Audi. Audi Q8 má dorazit s nejnovějšími technologiemi, asistenčními systémy a chybět nebude ani systémy zábavní. Velkou předzvěst, jaké technologické vychytávky Audi Q8 dostane, nám dá vlajková loď Audi A8, která si brousí zuby na BMW řady 7 a Mercedes třídy S

V roce 2019 se dočkáme také Audi Q4, které se bude vyrábět v maďarském závodě v Gyoru. Model Q4 bude spadat do segmentu CUV, tedy kompaktních užitkových vozidel.

Audi Q8 sport concept, jak se správně novinka od Audi jmenuje, má ve svých útrobách benzinový šestiválec o obsahu tří litrů. Jde o tzv. mild-hybrid. V útrobách je pouze 0,9 kWh baterie. Využijete ji tedy především při parkování či popojíždění v kolonách. Celkový výkon soustavy je 476 koní. Na jednu nádrž by i tak měla Q8 urazit 1 200 kilometrů díky nádrži, do které načerpáte 85 litrů.

Audi Q8 sport concept – Autosalon Ženeva 2017

Na délku má Audi Q8 5,02 metrů, na šířku 2,05 metrů a rozvor má hodnotu tří metrů. Do zavazadelníku dáte 630 litrů vašich zavazadel. Před volantem je 12,3palcový displej o rozlišení 1 920 × 720 pixelů, na který se promítají informace z virtual cockpitu.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze