První pohled: Audi Q8 Concept

První pohled: Audi Q8 Concept
  • Vůz využívá tzv. mild-hybridní pohon
  • Interiér má být téměř totožný s novou A8

V představení nové Q8 jsme doufali a Audi nás naštěstí nezklamalo. Přestože název Q8 vzbuzoval dojem rozměrů přesahujících největší Q7, velikostně bychom vůz zařadili někam mezi Q7 a Q5. Na konceptu je krásně vidět budoucí designový směr automobilky, který bude pravděpodobně následovat celá modelová řada.

První motorizace je označována jako tzv. mild-hybrid. To znamená, že půjde o kombinaci spalovacího motoru a malé baterie s elektromotorem. První motor bude benzinový šestiválec 3.0 TFSI právě v mild-hybrid verzi, která ušetří minimálně litr paliva. Mild-hybrid by se měl podle všeho postupem času dostat do všech ostatních modelů. Interiér bude, jak je nyní v módě, ochuzen o většinu tlačítek a místo nich se nám ukáží dotykové plochy a displeje. Interiér si pak budeme poprvé moci „osahat” v Audi A8, které bude velmi podobné a má být představeno v průběhu tohoto roku.

Pokud jste se těšili na elektromobil, tak nezoufejte. Na tiskové konferenci Audi slíbilo, že do roku 2020 na trh přiveze hned tři.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze