Audi se vydává správným směrem. Zábavu v Q8 a A8 zajistí Android

14
Audi se vydává správným směrem. Zábavu v Q8 a A8 zajistí Android
  • Integrace Androidu urychlí vývoj aplikací do vozu, musí však být schváleny Googlem i Audi
  • Je pravděpodobné, že stejným infotainmentem bude disponovat i královská A8

Audi Q8 sport concept bylo jedním z vozů ženevského autosalonu, kterého se prostě nemůžeme dočkat. Společně s Velarem se jedná o dvě nejzajímavější SUV této doby, která nabízejí nejen nové technologie, ale také krásný svérázný design. Na konferenci Google I/O pro vývojáře se 7 tisíci přímými účastníky Audi představilo Android Automotive, kompletně integrovaný systém do informačního a zábavního systému vozidla.

Verze Audi Q8 představená na akci Google I/O má již operační systém Android ve své výbavě. Na velkém dotykovém displeji MMI uprostřed přístrojové desky lze streamovat Spotify, Google Play Music nebo máte k dispozici Google Asistenta. Řidič navíc vidí tyto informace také přímo ve svém zorném poli na panelu přístrojů Audi virtual cockpit. Nové služby jsou poprvé kompletně integrovány do specifického informačního a zábavního systému Audi. Jako navigační mapa slouží na jedné straně ve vozech Audi běžná databáze HERE, na druhé straně má řidič na přání k dispozici rovněž navigaci prostřednictvím Google Map.

Integrace operačního systému Android nabízí velký potenciál. S více než 2 miliardami aktivních uživatelů je Android s odstupem největší softwarovou platformou pro přenosná zařízení na světě. Otevřená komunita Androidu může urychlit vývoj nových aplikací, které by konečně mohly změnit infotainmenty ve vozech v něco smysluplného a praktického. Nové aplikace se mohou rychle dostávat do automobilů, musí však vždy být schváleny společnostmi Audi a Google. Výhodou pro zákazníky jsou kromě kratších cyklů aktualizací také výrazně větší rozmanitost služeb a široká mezinárodní dostupnost.

Za nás jde jistě o krok správným směrem, vymýšlet si vlastní infotainmenty nebylo téměř nikdy k užitku. Zákazníci chtějí používat to, na co jsou zvyklí ve svých mobilních zařízeních. Dobrou zprávou také je, že se technologie pravděpodobně promítne i do výbavy luxusní vlajkové lodi Audi A8, která se již třese na svou premiéru. Zapojení Androidu do infotainmentu vozu nicméně není takovou novinkou, o stejném principu nedávno hovořilo i takové Volvo.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
ANO
Uff, jesteze je to jen tiskova sprava, uz jsem se lekl, ze nekomu soudnemu to pripadne jako spravny smer integrovat do auta za 4 mice mrdkoidni kvazisystem s moralni zivotnosti pul roku. Zjevne obrovskemu mnozstvi lidi nevadi vytlacit 2x rocne 5-10 tisic za krumpl, co je moralne zastaraly uz na vyrobni lince ..... ale dat 4 mice do kary, ktera bude mit lagroid pripojen ke sbernici ovladajici treba odpaleni airbagu, tak to je uz sila! Navic kdyz prijde novy lagroid, tak si koupite novou karu za 4 mega a tu starou hodite do popelnice, jak se to dela s android telefony:o) Fakt vtipne:o) Hadam, ze to bude nastesti jen volitelna soucast pro par neznalku .... realne se to snad nerozsiri. Treba jak ostatni znacky, ktere odmitly integraci lagroidu kvuli nebezpecnosti ..... svet se riti milovymi kroky do prdele. Smysl ma mirrorlink/widi/miracast k mirrorovani vlastniho zarizeni .... je to STANDARD! Klidne muze vlastni infotainment umoznit treba ovladani radia nebo tak, ale dat pristup k CAN sbernici a jeste androidu je nezodpovedne diletantstvi! Budoucnost je v tom, ze si donesete vlastni tablet, ktery nekam do auta trvale zadokujete a na konzoli se vam zobrazi jeho obsah. Vsechno ostatni je jen bullshit. Az to gugl prestane podporovat budete mit auto za 4 mice s deravym systemem, kde si nic nepustite .... VYBORNE!
Tut
Android v aute nikdy !! Nechci se zabit. Uz jsem si kuli tomu shitu nekoupil ani tv od sony kdyz to rvali do kazkeho modelu. Po X problemech a teklacich uz to snad opostej a budou to cpat jen do mobilu.
Michal
To jsou zase "inteligentní" názory. To tady není nikdo jiný než 2 kkti?
Zajímalo by mě co by tam dali za systém, ty 2 experti.
LoL
Taková luxusní auta a oni do nich dají Android...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze