Tesla Model S P100D konečně ukazuje, s kým máte tu čest

Tesla Model S P100D konečně ukazuje, s kým máte tu čest
  • Za úpravou stojí německá společnost Prior Design
  • Změny se týkají především vzhledu

V posledním Future Castu jsme si lehce povzdechli nad tím, že Tesla své nejsilnější modely sice zdražuje, ale nedopřeje jim žádné optické změny. Například divize M od BMW nebo AMG od Mercedesu vždycky nejsilnějším motorizacím přidají nějakou tu kudrlinku v podobě rozšířených blatníků nebo přítlačného křídla. Nejsilnější Model S P100D s dynamikou supersportu by si něco podobného jistě také zasloužil.

Jestli ale máte Model S P100D, nezoufejte a místo toho jej vemte do Německa k Prior Design. Úpravce umí z Tesly vykouzlit sporťák, který by mohl bez problému hrát v posledním díle Rychle a zběsile. Dostupný Aero-Kit se týká především předního nárazníku s lízátkem a zadního nárazníku s difuzorem, nových prahů a zadního křídla. Dokoupit si můžete také 21palcová kola s rozměrem pneumatik 245/30 vepředu a 295/25 vzadu.

Na zakázku si můžete domluvit také změny interiéru a potáhnout si jej například alcantarou. Jestli je k dispozici i úprava podvozku nebo brzd, bohužel není jasné. Kvůli špatně rozvrženým stránkám to vypadá, že si na svého elektrického miláčka můžete koupit i upravený výfuk, což se nám nějak nezdá. Ceny bohužel k dispozici nejsou, úpravy však odhadujeme zhruba na 250 tisíc korun. Líbí se vám upravený Model S, nebo byste preferovali ten v základním provedení?

Technické parametry Tesla Model S (2012) P100D

Konstrukcesedan, 4 976 × 1 964 × 1 435 mm, 2 239 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon567 kW, 762 koní
Baterie100 kWh
Nabíjenípalubní: 17 kW, konektory: Supercharger, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 613 km
Cena od4 200 000 Kč

Zdroj: prior-design.de

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze