Nejhorší závod roku? Chromované lambo vs. upravená tesla

2
Nejhorší závod roku? Chromované lambo vs. upravená tesla
  • Lamborghini Aventador nejdřív ulilo start, následně zabrzdilo a pak se snažilo ztrátu dohnat
  • Tuningové srazy pořádá nizozemská skupinka Petrolhead Events

Občas se na nějaký povedený závod moc rádi podíváme, zmínit můžeme třeba souboj Alfy Romeo 4C s Teslou Model X táhnoucí další alfu na přívěsu. Za povedený závod však určitě nemůžeme považovat nizozemský „drag race“ v podání Tesly Modelu S P100D a Lamborghini Aventador LP 700-4. Mohlo jít o docela zajímavý závod, kde by Lamborghini s 6,5litrovým dvanáctiválcem, pohonem všech kol a 700 koni mohlo elektrické Tesle pořádně zavařit.

Aventador zvládne zrychlení na stovku za přesné 3 vteřiny, což sice Tesla teoreticky překoná, ale realita může být zcela jiná. Dlužno podotknout, že oba vozy byly minimálně vzhledově upraveny. Lambo dostalo chromovanou fólii a trochu až kolotočářské zlaté doplňky, navíc bylo na míle slyšet díky aftermarketovému výfuku Capristo. Tesla se spokojila s bílou barvou, do parády si ji však vzal úpravce Prior Design a vybavil ji novým aerodynamickým kitem. Vzhled necháme stranou, to je každého věc. Mnohem víc náš však mrzel zpackaný závod jako takový. Řidič Aventadoru si neodpustil túrování motoru před startem a plivání oheň z výfuku, samotný start však zdaleka nebyl ideální.

Rozpačitý závod začal ulitým startem, následným brzděním a pak plným plynem. Tesla sice vyhrála, ale pokoukání to bylo dost žalostné a o samotném výkonu obou strojů nám to moc neřeklo.

Video bylo nahráno již na jaře na jednom z tuningových srazů pořádaných skupinou Petrolhead Events. Tuningový sraz se koná každým rokem v německém městečku Weeze, které je na hranicích s Nizozemskem a nabízí potřebné letiště.

Zdroje: insideevs.com, petrolhead-events.com

Diskuze ke článku
jméno
Tesla ulila start.
Lamer
Nemohli zopakovat, zmatenci? To co předvedli je amatérizmus, začátečníkům by se takové auta neměli vůbec dávat do ruky...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze