Alfa Romeo 4C vs. Alfa Romeo 4C tažená Teslou Modelem X

2
Alfa Romeo 4C vs. Alfa Romeo 4C tažená Teslou Modelem X
  • Bláznivé srovnání se rozhodli udělat moderátoři z amerického YouTube kanálu Motor Trend
  • Alfa umí zrychlit z nuly na sto během 4,5 vteřiny

Bachraté SUV Tesla Model X jsme měli možnost vidět závodit se supersporty jako je Ferrari 458 Italia nebo s nejrychlejším SUV světa Bentley Bentayga. Jen opravdového šílence by však napadlo srovnat zrychlení s malým supersportem Alfa Romeo 4C. Což by neznělo tak bláznivě, pokud by Tesla na přívěsu netáhla další Alfu Romeo 4C. Supersport se čtyřválcem musí znít ze začátku jako špatný vtip, Alfa však obětovala vše, aby měla před zadní nápravou umístěná přeplňovaná celohliníková sedmnáctistovka pramálo práce. V motorsportu se hraje především na váhu, a tak kombinace 237 koní umí s výslednou suchou hmotností 895 kg parádně zacvičit.

Hodnota zrychlení za 4,5 vteřiny pak stačí na kdejaký sporťák s dvojnásobnou cenovkou. Tesla Model X v provedení P100D určitě stojí víc než dvojnásobek, ale jde o naprosto odlišné vozy, což dokazuje i téměř třikrát vyšší hmotnost. Sedmimístné SUV se rozhodlo poměřit síly s Alfou a aby to nemělo tak snadné, rozhodlo se v prvním rozběhu přibalit si do „baťůžku“ druhou Alfu 4C. Jak závodění dopadlo se podívejte sami. Začátek videa ukazuje taktéž zajímavé srovnání Tesly s Bentley Bentayga, závod s Alfou začíná v čase 3:30. Rozhodně doporučujeme zhlédnout celé video, protože se ve srovnávacím testu dozvíte mnoho zajímavostí.

Zdroj: youtube.com

Diskuze ke článku
Míra18
Jo, dobrý, pobavili! Obzvláště selfie za jízdy! Neřekl nějakou památnou větu "Za 5 minut u Tesca"? :-D Ale naštěstí to tady skončilo dobře.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze