I modely od AMG dostanou hybridní pohon. Víme kdy

I modely od AMG dostanou hybridní pohon. Víme kdy
  • Informaci potvrdil šéf divize AMG Tobias Moers
  • První modely mají hybridní pohon dostat okolo roku 2020

Automobilka, která dnes nemá flotilu hybridních automobilů, jako by nebyla. Trend je jasný, ať se nám to líbí nebo ne. Přísné emise automobilky nutí hybridy i elektromobily vyrábět a rozhodně se to v nejbližších letech nebude měnit. Ba naopak. Naše slova potvrzuje i vedoucí pracovník Mercedesu, konkrétně obchodní ředitel divize AMG Tobias Moers. Ten řekl magazínu Motor Authority, že další hybridní modely budou následovat brzy.

„Nejsme schopni změnit budoucnost,“ řekl Moers. „Je to pro automobilový průmysl velmi vzrušující doba. Každý mluví o elektromobilech, hybridech a autonomních systémem. Elektrifikace dává vozům extra výkon a zároveň úspornost. Tedy dva různé směry. Pokud se budeme bavit o hybridech od divize AMG, jde o něco, co plánujeme kolem roku 2020,“ dodal.

AMG může využít své know-how například z Formule 1, kde hybridní systém Mercedesu funguje dobře. Možná se dočkáme již tento rok na ženevském autosalonu, kde se s velkou pravděpodobností ukáže koncept hybridního supersportu. Jednalo by se tak o logický krok. Mercedes svojí velkou hybridní ofenzívu započal už na pařížském autosalonu a momentálně si tak můžete koupit hybridní „Céčko“, GLE, „eSko“ a brzy i „Éčko“.

Zdroj: motorauthority.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze