Pětinu prodaných vozů BMW mají od roku 2025 tvořit elektromobily

Pětinu prodaných vozů BMW mají od roku 2025 tvořit elektromobily
  • Už tak pestrou nabídku obohatí elektrické BMW X3
  • BMW prodalo již 100 tisíc elektrických automobilů
  • Počátkem příštího roku chce této mety dosáhnout každý rok

BMW to s elektrifikací svých automobilů myslí opravdu vážně. O tom, že nová generace BMW i3 bude, jsme již psali. Bude i spekulovaná elektrická varianta modelu X3, a to v roce 2020. A tím to rozhodně nekončí.

V úplném součtu BMW prodalo 100 tisíc hybridních a elektrických automobilů. Automobilka však věří, že díky širší nabídce plug-in hybridů prodá stejný počet každý rok, a to počínaje již tím příštím. Do roku 2025 by elektrické a hybridní modely měly tvořit 20 procent všech prodaných automobilů.

Tématem u BMW je i autonomní řízení. Již dříve však automobilka prohlásila, že s ním nepřijde dříve, dokud nebude opravdu spolehlivé. Momentálně se skloňuje rok 2018, kdy by BMW svůj autonomní systém mohlo začít nabízet.

Momentálně má BMW v nabídce hybridní modely 225xe, 330e, X5 40e a samozřejmě Test BMW i8 – Kočkolap. Nechybí ani plug-in hybridní BMW řady 7. Čistě elektrické modely pak zastupuje Test BMW i3 – Elektrická městská zábava, a to ve dvou variantách lišících se dle kapacity akumulátoru. Brzy bude k dispozici i hybridní, nedávno představná řada 5.

Hybridní, potažmo čistě elektrické automobily, nyní do svého repertoáru zařazuje nejedna automobilka. Takový Mercedes dnes má či bude mít hybridní verzi prakticky u každého modelu a v podstatě celý pařížský autosalon tento trend potvrdil. A to nejen u německé automobilky.

Zdroj: motortrend.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze