Mercedes ve velkém investuje do elektrifikace. Preferuje plug-in hybridy

Mercedes ve velkém investuje do elektrifikace. Preferuje plug-in hybridy
  • Již před delší dobou koncern Daimler investoval přes 10 miliard eur
  • Podle Daimleru spojují plug-in hybridní pohony to nejlepší z obou světů
  • Plug-in hybridní pohony budou nabízeny od třídy C a výše
  • První od základu vyrobený elektromobil přijde v roce 2019

Kdo by dnes neinvestoval do elektromobilů, zadělává si na velký problém do budoucna. Proto nás asi nepřekvapí, že se společnost Daimler do elektromobility pořádně opřela. Do roku 2022 chce automobilka Mercedes spolu se smartem vyrábět více než 10 ryzích elektromobilů. Na vývoj si Daimler dal stranou přes 10 miliard eur, což by mělo mít za výsledek až 50 elektrifikovaných modelů (elektromobilů nebo plug-in hybridů).

Daimler se sice angažuje nejvíce v elektromobilech, řeší však také plug-in hybridy a vodíkové pohony. Firma se vyjádřila, že zatím jsou plug-in hybridní pohony „tím nejlepším z obou světů“. Možnost zapojení do zásuvky by postupně měly dostat všechny modely značky, již nyní si můžete koupit plug-in hybridní třídu C, třídu E a dokonce i luxusní třídu S nebo zelený tank GLE.

Plug-in hybridy chce Mercedes implementovat pouze od třídy C a výše. To znamená, že menší třída A nebo crossover GLA budou mít klasické hybridní motory bez možnosti externího nabíjení.

První čistě elektrický model (pomineme-li nedotažené B 250e) přijde v roce 2019. Půjde pravděpodobně o model EQC, který bude kopírovat menší SUV GLC, ale s čistě elektrickým pohonem. Podle všeho budou elektrické pohony následovat také v užitkových vozech Sprinter a Vito.

Zdroje: carscoops.com, electrek.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze