Elektrické SUV s hvězdou ve znaku se testuje. Na prvních videích ukázalo zrychlení

1
Elektrické SUV s hvězdou ve znaku se testuje. Na prvních videích ukázalo zrychlení
  • Vůz na jedno nabití reálně ujede 350 kilometrů
  • Na trhu by se měl objevit příští rok

Pamatujete si na náš článek z autosalonu z Paříže, kde jsme ukazovali Mercedes-Benz Generation EQ? Čas letí a od uvedení konceptu uplynul skoro rok a půl, což znamená, že se blíží produkční verze. Ta se musí samozřejmě testovat a my máme již dvě videa ukazující první (schopný) elektromobil od Mercedesu v běžném provozu.

SUV svou velikostí spadající někam mezi GLC a GLE bude mít určitě větší kapacitu baterie než 70 kWh a dojezd kolem 500 kilometrů. Reálně to bude však pravděpodobně 350. Elektromotory najdete na obou nápravách s celkovým výkonem 408 koní (mimochodem stejně jako plug-in hybridní Volvo XC90). Zrychlení na stovku by se díky vysokému točivému momentu mělo odehrát pod hranicí pěti sekund.

Mercedes by měl dorazit příští rok, ale zájemce o luxusní elektrické SUV by si dříve mohl uzmout Jaguar I-PACE, který jde do výroby již v létě. Předběhnout Mercedes by mohlo i Audi, které chystá svůj e-tron nasadit s podobným výkonem a možná i lepším dojezdem.

Zdroj: electrek.co

Diskuze ke článku
martin
Díky točivému momentu se žádné zrychlení neděje. Pro zrychlení je vždy důležitý pouze výkon. Resp. rozdíl aktuálního max. výkonu a výkonu potřebného k překonání jízdních odporů.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze