Plug-in hybridní CLA i GLA zvládne papírově až 70 kilometrů a utáhne 1,6 tuny

Plug-in hybridní CLA i GLA zvládne papírově až 70 kilometrů a utáhne 1,6 tuny
  • Plug-in hybridní CLA, CLA Shooting Brake a GLA sází na stejnou pohonnou jednotku jako třídy A i B
  • Jedná se o benzinovou třináctistovku s kombinovaným výkonem 214 koní

Mercedes oficiálně rozšiřuje řadu plug-in hybridních modelů. Nově si tento druh pohonu budete moci pořídit do CLA, CLA Shooting Brake i GLA. Po plug-in hybridní třídách A a B jde o novinky, které budou sázet na stejnou pohonnou jednotku.

Mercedes CLA, CLA Shooting Brake a GLA

Pod kapotou je konkrétně benzinová třináctistovka s výkonem 214 koní a 450 Nm točivého momentu. Baterie má kapacitu 15,6 kWh a papírový dojezd je více jak 70 kilometrů. Potěší, že nabíjet můžete až výkonem 24 kW. K dispozici je nabíjecí standard Mennekes, ale také CCS Combo. Zrychlení z klidu na sto km/h je otázkou 6,6 sekundy a maximální rychlost je 235 km/h.

Všechny vozy používají hybridní systém třetí generace. Ten umí spolupracovat s navigací, maximální povolenou rychlostí, ale také s profilem trasy a uzpůsobit tomu pohonné jednotky. Z části se jedná o podobný systém, který jsme otestovali v Mercedesu CLS. Nechybí infotainment MBUX, aplikace pro chytrý telefon, ze kterého můžete ovládat určité funkce auta, a dobrou zprávou je i možnost tažení brzděného přívěsu o hmotnosti 1,6 tuny. Kdy přesně zamíří novinky na trh a jaká bude jejich cena momentálně nevíme.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze