Co vše ukážou CUPRA a SEAT na ženevském autosalonu?

Co vše ukážou CUPRA a SEAT na ženevském autosalonu?
  • SEAT Leon bude v Ženevě k vidění jak s mild-hybridním, tak i plug-in hybridním pohonem
  • CUPRA bude vystavovat ostřejší Leon, který také bude v nabídce s plug-in hybridním pohonem

Ženevský autosalon bude pro zákazníky jednou z prvních příležitostí k setkání s výsledky naší produktové ofenzivy pro rok 2020, která zahrnuje modely SEAT Leon, CUPRA Leon a CUPRA Formentor, jež budou k dispozici také v hybridních verzích s možností vnějšího nabíjení. Tyto modely posunou obě značky na ještě vyšší úroveň,“ řekl Wayne Griffiths, člen představenstva společnosti SEAT odpovědný za prodeje a marketing a předseda představenstva značky CUPRA. „Vycházíme vstříc poptávce trhu a nabízíme řadu výkonných, hospodárných, síťově propojených a bezpečných vozidel, která poskytnou zákazníkům vše, co potřebují, ale současně také naplňují naše cíle ohledně snižování našeho vlivu na životní prostředí.“

CUPRA a SEAT na ženevském autosalonu ukáží hned několik elektrifikovaných modelů. SEAT Leon bude k vidění jak s mild-hybridním pohonem, tak i plug-in hybridním pohonem a dokonce bude k dispozici i verze s pohonem na CNG. Plug-in hybridní pohon kombinuje zážehový motor TSI a elektromotor, dohromady nabízejí 204 koní. Baterie má kapacitu 13 kWh a papírový dojezd je až 60 kilometrů na jedno nabití.

V nabídce bude také mild-hybridní pohon, který SEAT označuje jako eTSI. Tento systém si můžete zkombinovat s litrovým motorem o výkonu 110 koní, ale také s patnáctistovkou o výkonu 150 koní, které se přenášejí na přední kola pomocí převodovky DSG. Výsledkem mají být nejen nižší emise, ale také spotřeba. Vynechat nemůžeme ani CUPRu Leon, který bude v nabídce také s plug-in hybridním pohonem o maximálním výkonu 245 koní.

Na stánku však bude k vidění také CUPRA e-Racer. Čtyři elektromotory poskytují dohromady nejvyšší výkon 680 koní a maximální točivý moment 960 Nm. Jejich napájení zajišťuje sada akumulátorů s kapacitou 65 kWh. .

Naše redakce na ženevském autosalonu nebude chybět a přineseme vám naše dojmy a fotografie nejen ze stánku SEATu a CUPRy.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze