Elektromobily, samobalanční jednokolky a mnoho dalšího. To vše přinesl AMPER 2017

Elektromobily, samobalanční jednokolky a mnoho dalšího. To vše přinesl AMPER 2017
  • K vidění byla celá řada elektromobilů či hybridů od Nissanu Leaf přes BMW i3 a Hyundai Ioniq až po BMW i8
  • Nejvíce táhlo BMW i8, ale také elektrické motorky či pracovní stroje od společnosti MEGA

Minulý týden se na brněnském výstavišti konal další ročník veletrhu o technologiích budoucností s názvem Amper. A stejně jako v minulosti, ani letos tam nemohl chybět koutek, který patřil elektromobilům, elektrickým kolům a dalším dopravním prostředkům.

Co vše bylo tedy k vidění? Jako v minulosti nemohl chybět stánek Nissanu, který ukazoval nejen nejprodávanější elektromobil světa Nissan Leaf, ale také svého elektrického pracanta e-NV200. Například automobilka Kia přivezla kompletní rodinu s alternativní pohony. Nechyběla ani Toyota a její model C-HR. Nejvíce vzruchu budil stánek BMW. Model i3 byl sice obletovaný, ale ani zdaleka ne tolik jako BMW i8. K vidění bylo i Volvo XC90 T8 či elektrobus EKOVA Electron. Prohlédnout si návštěvníci mohli i Hyundai Ioniq Electric nebo jeho hybridní variantu.

K vidění byly i elektrické motorky či elektrické samobalanční jednokolky a elektrické koloběžky. Samozřejmě nechyběl ani vůz Tesla či Volkswagen e-Golf. Lákadlem byly i pracovní stroje, konkrétně sklápěčka od společnosti MEGA a její další model. V dalším pavilonu jste se mohli podívat například na novou nabíjecí stanici od Polyfazeru a popovídat si o jejich vizi nebo si nechat předvést aplikaci s názvem Polyfazer, na kterou se brzy podíváme pod drobnohledem.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze