BMW Group šlape do elektromobility. Meziročně zdvojnásobil prodeje elektromobilů

1
BMW Group šlape do elektromobility. Meziročně zdvojnásobil prodeje elektromobilů
Fotografie: BMW
  • Skupina BMW Group prodala za první pololetí 75 891 elektromobilů, což je meziroční nárůst o 110,3 %
  • Je celosvětovou jedničkou prémiového segmentu elektromobilů
  • Celkové prodeje naopak poklesly o 13,7 % kvůli ruské invazi, koronaviru a nedostatku polovodičů

Tento výsledek odpovídá plánům, přičemž tahounem prodejů se stal superúspěšný model BMW i4. Toho se totiž jen v Evropě prodalo více než 34 000 kusů. Obrovský zájem je, i přes ambiciózní ceny, také o velké SUV BMW iX. Lze předpokládat, že druhé pololetí bude ještě úspěšnější, protože v nejbližší době vstoupí do prodeje tři důležité novinky. Dostupné BMW iX1, luxusní BMW i7, jehož výroba již byla zahájena, a také nové BMW i3 pro Čínu. Tam by mohlo pomoci zvrátit aktuální prudký propad prodejů BMW Group v tomto regionu. Příští rok pak dojde na zásadní BMW i5, plně elektrické Mini Coutryman a také vrcholný Rolls-Royce Spectre. Od poloviny dekády pak nastane čas zcela nové generace modrobílých elektromobilů Neue Klasse.

Skvělý vývoj prodejů elektromobilů přivedl BMW Group k přehodnocení plánů; už koncem roku 2025 by chtěla mít na silnicích dva miliony plně elektrických aut. Na plně elektrický pohon má přejít Rolls-Royce jako první, už v roce 2030, Mini má následovat nedlouho poté. Už před rokem 2030 by ale polovina všech prodaných aut měla jezdit čistě na baterie. Na elektrifikaci se chystají rovněž motocykly BMW, což ukazuje už městský speciál BMW CE 04.

Diskuze ke článku
Víťa Vacek
Víťa Vacek
Globální prodeje BMW H1/22:

Mini 18,430
i4 34,000

Podtrženo sečteno BEV" 52.434. Ostatní jsou jen hybridy.

Tesla H1/22 564,743

Takže Tesla vyrábí 10x, nehledě na to, že instalovaná prodaná kapacita baterií bude možná tak 14x. Tak to můžou šlapat. Ať si drží klobouky až Tesla rozjede Berlín & Austin :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze