Skončil šéf Formule E, nahradí jej zástupce vlastníka soutěže

Skončil šéf Formule E, nahradí jej zástupce vlastníka soutěže
Fotografie: Formule E
  • Ve funkci výkonného ředitele Formule E končí Jamie Reigle
  • Ze jeho stažením stojí majitelé série z Liberty Global
  • Novým šéfem se s okamžitou platností stává Jeff Doodds z Virgin Media O2

Nestává se často, aby se vedení šampionátu měnilo. Obzvláště ne uprostřed sezóny. V případě Formule E to ale indikuje současnou tíživou situaci. Vozy Gen3 jsou pro mnohé problémy spíše velkým zklamáním. Pak jsou tu nedotažené smlouvy s některými z měst, která měla být výkladní skříní závodů elektrických formulí jako Vancouver nebo Soul. Dále byly od sezóny 2023 zavedeny přísné finanční stropy, čímž jsou razantně přiškrceny výdaje jednotlivých týmů. Sledovanost neroste tak, jak se očekávalo, byť toto lze přičíst i pandemické situaci ve světě. Asi největším průšvihem ale zůstává odchod německých automobilek BMW, Audi a v neposlední řadě Mercedesu. Toť účet, za kterým stojí nyní propuštěný šéf Jamie Reigle.

Reigle se stal nástupcem generálního ředitele a otce zakladatele Alejandra Agaga v září 2019, kdy byla Formule E prakticky na vrcholu. Do série zamířil po dvouletém působení ve funkci viceprezidenta obchodních operací týmu amerického fotbalu Los Angeles Rams. Předtím zastával funkci obchodního ředitele fotbalového klubu Manchester United. Jenomže po nástupu do Formule E prošel svět velkou zatěžkávací zkouškou. Tedy i Reigle a „jeho“ formule. A tu neustál.


„Bylo mi ctí poslední čtyři roky vést Formuli E. Zpočátku mě přitahovalo jedinečné postavení tohoto sportu na pomezí inovací, udržitelnosti a elektromobility. To, co jsem zde našel, byla mnohem ambicioznější a pokornější skupina lidí odhodlaná vybudovat globální sport s cílem změnit svět. Tato mise bude pokračovat i pod novým vedením a jako člověk, který těžil z partnerství s Alexandrem, jsem rád, že mohu Jeffa podpořit, než se vrátím zpět k životu vášnivého fanouška Formule E,“ uvedl končící šéf Formule E Jamie Reigle v tiskové zprávě.

Jeho tak v dosavadní funkci s platností od 5. června nahrazuje Jeff Dodds, přičemž Reigle setrvá do konce sezóny jako poradce, aby nastupujícímu managementu usnadnil začátek ve funkci. Dodds přichází z Virgin Media O2, joint venture podniku španělské společnosti Telefónica a Liberty Global. Druhá telekomunikační firma je celkovým vlastníkem práv Formule E. Ve Virgin Media O2 Dodds zastával hned několik pozic. Tou hlavní byla funkce výkonného ředitele. Dále působil i jako provozní ředitel a šéf marketingu. Předtím dva roky strávil ve funkci výkonného ředitele telekomunikační společnosti Tele2, působil rovněž ve vedoucích funkcích ve společnostech Callaway Golf a Honda, dnes je členem správní rady organizace pro rovnost osob se zdravotním postižením The Valuable 500.

Jeff Dodds
Novým šéfem Formule E se stal Jeff Dodds

„Jsem nadšený, že mohu převzít roli generálního ředitele Formule E. Moje vášeň pro automobilový průmysl, sport a zábavu znamená, že jsem z této příležitosti nesmírně nadšený. Formule E je jedinečná platforma, která spojuje nejmodernější technologie s nejudržitelnějším sportem na světě a poskytuje nekonečný potenciál pro inovace a pozitivní změny. Pracuje zde prvotřídní tým a já jsem nadšený, že ho mohu vést do další kapitoly, utvářet budoucnost motoristického sportu a definovat nové možnosti,“ sdělil v oficiálním prohlášení Dodds.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze