Šéf Fordu začal chválit svého hlavního konkurenta. Veřejnost jen kroutí hlavou

1
Šéf Fordu začal chválit svého hlavního konkurenta. Veřejnost jen kroutí hlavou
Fotografie: Roman Havlín, fDrive.cz
  • Tesla je podle ředitele Fordu jedničkou na trhu a nikdo jí nemůže konkurovat
  • Jeho slova chvály vyjadřují do jisté míry bezmoc značky v oblasti vývoje elektromobilů

Byly doby, kdy si výrobci automobilů nic nedarovali a jejich souboje často zahrnovaly špionáž, soudní spory a mnohdy i rýpavé poznámky. Doba se ale mění, jak poukazuje electrek.co. Generální ředitel Fordu Jim Farley se nedávno nechal slyšet, že Tesla patří k tomu nejlepšímu na trhu a lidově řečeno Fordu proti ní ujíždí vlak. Podle jeho slov Tesla vyrábí ta nejlepší elektrická vozidla a Ford musí respektovat i celou politiku Tesly. Kalifornskou automobilku Farley chválí i za to, že disponuje bohatými zdroji a velmi chytrými lidmi. Zároveň tak trošku závidí úspěch Tesly Model 3, která je nejprodávanějším elektromobilem v Evropě.

Otázkou je, co vede Farleyho k takovýmto vyjádřením. Neví si snad Ford rady s vývojem elektromobilů? Farley pak definoval hlavní tři body, kterými se chce Ford do budoucna řídit. Firma chce začít s přímým prodejem, kdy by měly k nákupu vozu postačit čtyři kroky. Součástí toho má být i jasná cena vozu a rozsáhlý rezervační systém. Druhým bodem jsou odborné znalosti Tesly v oblasti elektrického pohonu, které by Ford velice rád získal. Posledním bodem je jednoduchost konstrukce Tesly, která vede k maximálnímu snižování výrobních nákladů. To vše dohromady znamená skvělé výrobní a prodejní výsledky, které Farley dává za příklad svým zaměstnancům.

Diskuze ke článku
Dini Dini
Dini Dini
Už jste tu o tom psali a už jsem to jednou komentoval. Farley poukázal na přednosti všech konkurentů a ukazoval na nich, kdo je v čem lepší, ne Ford. Bylo to na interní poradě a je to v pořádku. To jen PR Tesly to umí využít na maximum.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze