Nový Volkswagen ID.7, luxusní elektromobil Maybach a levný BYD míří do Evropy

fNews #222
Nový Volkswagen ID.7, luxusní elektromobil Maybach a levný BYD míří do Evropy
Fotografie: Volkswagen
  • Nový elektrický liftback Volkswagen ID.7 se představil světu
  • Premiéru si odbyl také luxusní elektromobil Mercedes-Maybach EQS SUV
  • Do Evropy míří další levný elektromobil z Číny, jmenuje se BYD Dolphin

Vítejte u 222. dílu fNews, tedy pořadu, ve kterém každý týden shrnujeme nejzajímavější novinky ze světa elektromobility. Tentokrát se podíváme na nový Volkswagen ID.7, luxusní elektrický Maybach a levný čínský elektromobil mířící do Evropy.

fNews #222 – Nový Volkswagen ID.7, luxusní elektromobil Maybach a levný BYD míří do Evropy

Podcast v audio formě

Po elektrickém hatchbacku, SUV, crossoveru a MPV vstupuje Volkswagen do další kategorie. Představil totiž sériovou podobu elektrického liftbacku Volkswagen ID.7. Ten má samozřejmě lepší aerodynamiku než vyšší vozy, ale zároveň dostal největší baterii. Díky tomu je jeho dojezd 700 kilometrů podle WLTP. My jsme měli možnost toto auto již i projet, takže kromě představení si můžete přečíst i první jízdní dojmy.

Svoji premiéru si odbyl i první elektromobil luxusní značky Maybach. Jde o vůz, který vychází z Mercedesu EQS SUV, nese stejné označení modelu, ale je ještě luxusnější. Cenu zatím neznáme, ale pravděpodobně přesáhne 5 milionů korun v základu a u vyšších verzí se vyšplhá ješte mnohem výše.

Zakončíme u nejlevnějšího modelu čínské značky BYD, který přichází na evropský trh. Jde o kompaktní hatchback s dojezdem až 427 kilometrů, ale pravděpodobně zaujme spíše základní verze s menší baterií, která startuje na zajímavé ceně. Dá se koupit od 30 tisíc eur, tedy v přepočtu přibližně 700 tisíc korun. A zdá se, že automobilka nešetřila na výbavě a technologiích. Značka BYD ale zatím působí jen na vybraných evropských trzích, mezi něž ten český zatím nepatří.

Aby vám neunikla žádná novinka, můžete sledovat fDrive.cz na sociálních sítích Facebook, Twitter a Instagram, případně odebírat náš kanál novinek v aplikaci Telegram.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze