Mahindra střídá piloty. Končí Rowland, do akce jde bývalý pilot F1

Mahindra střídá piloty. Končí Rowland, do akce jde bývalý pilot F1
Fotografie: Mahindra Racing
  • Ve zbytku sezóny 2023 již nebude dále v barvách týmu Mahindra působit Oliver Rowland
  • Náhradu tým oznámil zatím pouze pro dvojzávod v Jakartě
  • Za volantem se objeví zkušený závodník Roberto Merhi

Jako blesk z čistého nebe. Bez větších náznaků přichází informace z tábora týmu Mahindra Racing o rozvázání spolupráce s jejím pilotem Oliverem Rowlandem. Jeho místo dočasně zaujme Roberto Merhi. Indická stáj v oficiální zprávě důvod neuvádí, má se však za to, že za rozhodnutím stojí především neuspokojivé výsledky. Rowland byl součástí týmu od začátku minulého ročníku.

30letý britský závodník souhlasil s rozhodnutím přepustit sedačku poté, co letošní vůz několikrát označil za nekonkurenceschopný. Na bodech dokázal dojet v aktuální sezóně pouze v Hajdarábádu (6. místo) a v Berlíně (10. místo). V minulém roce přitom vyjel týmu 36 z celkově získaných 46 bodů. V kvalifikacích si počínal o něco lépe než kolega Lucas di Grassi, kterého porazil poměrem 5 ku 3. Přesto Rowland stál na startu v průměru na 15. pozici. Poslední závod v barvách Mahindry odjel v Monaku, kde skončil po nárazu do zádě vozu Maserati Edoarda Mortary s pohmožděnou rukou.

Před tím, než bylo oznámeno jméno jeho nástupce, byl přinejmenším pro dvojzávod v Jakartě žhavým kandidátem rezervní pilot Jehan Daruvala. Jeho o sedačku ve Formuli E připravily závazky plynoucí ze smlouvy MP Motorsport s účastí v F2, kdy se ve stejném termínu konají závody ve španělské Barceloně. Místo tak připadlo bývalému pilotovi Marussia F1 Roberto Merhimu.

Ten se stejně jako Daruvala představil ještě s Jordanem Kingem v nováčkovských testech v Berlíně. Svůj čas v kokpitu si však rozdělil právě s Kingem. Absolvoval tak pouze 55 kol a obsadil až celkové 18. místo. Merhi je zatím oficiálně potvrzen pouze pro závod v Jakartě. Posléze bychom se měli dozvědět jméno náhradníka po zbylou část sezóny.

„Roberto má působivé zkušenosti s vrcholovými závody a dobré výsledky ve velkých šampionátech. Minulý měsíc s námi absolvoval test nováčků v Berlíně, kde jsme viděli, že má potenciál stát se velkým přínosem pro tým Mahindra Racing. Není snadné naskočit uprostřed sezóny, ale Roberto má zkušenosti se spoluprací s týmem, takže jsem si jistý, že do týmu skvěle zapadne,“ sdělil skrze tiskovou zprávu generální ředitel týmu Frederic Bertrand.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze