Mahindra si ponechá Merhiho jen do konce sezóny. Šanci pak dostane Ind?

Mahindra si ponechá Merhiho jen do konce sezóny. Šanci pak dostane Ind?
Fotografie: Formule E
  • Tým Mahindra Racing potvrdil Roberta Merhiho pro zbytek ročníku 2023
  • Španěl po půli sezóny nahradil Olivera Rowlanda
  • Vybojuje si sedačku i pro sezónu 2024, nebo dostane šanci indický závodník?

Mahindra před nadcházejícím dvojzávodem v Římě oficiálně oznámila, že bývalý pilot F1 Roberto Merhi pro tým odjezdí zbývající čtyři závody letošní sezóny Formule E. Španělský závodník dostal důvěru po odchodu Olivera Rowlanda již na začátku června při ePrix v Jakartě. A přestože si po oznámení tohoto kroku indická stáj vyhradila právo aktualizovat svou jezdeckou sestavu po každém odjetém závodě, Merhi za volant nikoho jiného nepustil a již ani nepustí.

Španěl zatím stihl odjet pouhé tři ePrix, přičemž ani jednou nedokázal dojet na bodovaných pozicích. Zatímco ale v indonéské metropoli šlo v důsledku vysokých teplot a vlhkosti o křest ohněm, závod v Portlandu nedokončil kvůli technickým potížím. Výkony 32letého pilota tak zatím nelze objektivně hodnotit. Podle vyjádření je však tým spokojen s progresem, a tak nyní přichází šance i klid na práci. Zabojuje Merhi o svou budoucnost a setrvání ve Formuli E?

„Opravdu se moc těším, že pro zbývající dva podniky letošní sezóny naskočím zpátky do auta. Chtěl bych poděkovat Mahindře za projevenou důvěru a poskytnutou šanci. Jsem si vědom, že tratě v Římě a Londýně jsou pro mě úplně nové a bude to o trochu větší výzva, ale určitě se na podmínky rychle adaptuji,“ uvádí Merhi v oficiálním týmovém prohlášení.

Jak se již dříve nechal slyšet, v sérii elektrických formulí by rád zůstal i pro nadcházející sezónu. Mimo Mahindru se však příliš mnoho volného prostoru nenachází. Navíc tým si chystá domácího závodníka Jehana Daruvalu, který dostane další příležitost při nováčkovských testech v Římě. Šance na setrvání se však budou zvyšovat především při scénáři, kdy by někdo ze stávajících pilotů odešel nebo jinak ukončil své působení ve Formuli E. V ještě lepší vyjednávací pozici by se pak ocitl, pokud by se mu v závěru letošní sezóny podařilo vícenásobně bodovat.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze