Nové formule se poprvé představí veřejnosti. Porsche už ukázalo záběry z jízdy

Nové formule se poprvé představí veřejnosti. Porsche už ukázalo záběry z jízdy
Fotografie: Porsche
  • Na akci Festival of Speed konané v Goodwoodu se představí indický závodní tým Mahindra
  • Ukáže přitom novou generaci formulí, s nimiž budou týmy Formule E od příští sezóny závodit
  • Záběry z testovací jízdy zatím ukázalo jen Porsche

Už ve čtvrtek v anglickém Sussexu odstartuje tradiční Festival rychlosti Goodwood. Letos tematicky zaměřený na inovace. Zasvěcený bude těm, kteří se o inovace zasluhují. Tedy inženýrům, konstruktérům, pilotům a dalším, kteří neustále pomáhají posouvat milníky motorismu.

Svůj nedávný milník, třetí generaci vozů, zde v zastoupení indické Mahindry představí i Formule E. Půjde o vůbec první vystoupení této nové generace na veřejnosti. Ta ve všech aspektech překonává tu aktuální. Hlavní devízou je dostupný výkon a s tím související rychlost jinak menšího a lehčího auta. Do svých rukou ji dostane bývalý dlouholetý pilot F1 a Mahindry v FE Nick Heidfeld.

Třetí generaci aut jednotlivé týmy Formule E začaly dostávat minulý měsíc. Od té doby si plánují vlastní testovací programy. Doposud se jen Porsche na svých stránkách pochlubilo i krátkým videem z trati vývojového centra ve Weissachu. Od pondělí tohoto týdne se na testech na blíže neurčeném evropském okruhu sešly automobilky Porsche, DS a Nissan. Oblastí, na níž mají pracovat, je podle the-race.com především spolehlivost aut.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze