Legenda Škoda 110 R na prodej. Za pár let vedle ní můžete parkovat elektrickou verzí

Legenda Škoda 110 R na prodej. Za pár let vedle ní můžete parkovat elektrickou verzí
  • Škoda 110 R se bude v pátek v pravé poledne dražit v Čekyni u Přerova
  • Vyvolávací cena činí 50 tisíc korun a dražit se bude dalších zhruba 850 položek
  • Škoda Auto chce v budoucnu postavit elektromobil, který má vzkřísit a zároveň odkazovat právě na tento legendární model

Kočkolap – takto jsme nazvali v našem testu BMW i8. Ale v 70. letech se takto v tehdejším Československu říkalo úplně jinému autu – Škodě 110 R.

Tato legenda se v pátek 16. června 2017 bude v Čekyni u Přerova dražit. Jde o šedivé „eRko“ z roku 1971, podobné měl ve své garáží například i politik L. I. Brežněv. Automobil má najeto pouhých 91 kilometrů. Vyvolávací cena začíná na pouhých 50 tisících korunách. Tehdy na takovýto skvost musel smrtelník vydělávat a čekat hned několik let.

Dražbu pořádá Exekutorský úřad Přerov JUDr. Lukáše Jíchy, který návštěvníkům nabídne okolo 850 dalších položek od sportovních potřeb, elektroniky a starožitností až po motorová vozidla. Dražba odstartuje v rovných 12 hodin. Kompletní seznam dražených předmětů najdete zde.

Není tomu tak dávno, co šéf vývoje Škody Auto Christian Strube prozradil, že jedna sportovní legenda s logem okřídleného šípu na kapotě bude oživena čistě elektrickým pohonem. Pokud jste milovníky starých automobilů a Škody Auto zvláště, pak byste v garáží za pár let mohli mít hned dva modely 110 R – starou osvědčenou klasiku a nový moderní elektromobil.

V jakém časovém horizontu se elektrického modelu dočkáme, to zatím nevíme, ale Strube prozradil, že se v Mladé Boleslavi chtějí elektromobilům věnovat více a více. Vision E má být jakousi první vlaštovkou.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze