Klíčový Volkswagen ID.4 bude představen 23. září. Jak to bude s objednávkami?

2
Klíčový Volkswagen ID.4 bude představen 23. září. Jak to bude s objednávkami?
Fotografie: volkswagen.com
  • Premiéra Volkswagenu ID.4 proběhne 23. září v 17 hodin online
  • Objednávky v USA budou spuštěny hned následující měsíc, v Evropě zatím jasno není

Zatímco Škoda Enyaq iV byla v celosvětové premiéře představena v pondělí, přímý konkurent z koncernových řad, Volkswagen ID.4, přijde na řadu až 23. září v 17 hodin. Následně na to automobilka v říjnu spustí konfigurační systém, přes který bude možné vytvořit rezervaci. Za vytvoření objednávky bude nutné složit depozit ve výši 100 a následně 400 dolarů. Depozit bude v plné výši vratný.

Výše uvedené informace se ale týkají amerického trhu, jehož zastoupení je v tomto ohledu sdílnější než to evropské. Informoval o tom autonews.com. Jak to bude v případě Evropy zatím není jasné. Poptávka na evropském trhu nicméně přerůstá výrobní kapacity závodu v Cvikově, a to může být vysvětlením lehkého informačního zmatku. Zároveň s tím je takřka jisté, že ID.4 na trhy jednotlivých států v Evropě přijde postupem času, avšak v průběhu roku 2021. Doufejme tedy, že automobilka do situace vnese jasno při premiéře vozu.

Další elektromobil z dílny Volkswagenu momentálně vstupuje do výrobního procesu. Výrobním závodem ID.4 je továrna ve Cvikově, který leží nedaleko za severozápadní hranice s Českem. Cena nového elektroauta zatím není zřejmá, nicméně podle dosavadních odhadů bude základní verze posazena na přibližně stejné úrovni jako u Enyaqu. I zde se ale čeká na vyjasnění.


Oba konkurenti vzejdou ze stejné platformy MEB a i ID.4 zákazníkům poskytne dojezd přes 500 kilometrů na jedno nabití dle WLTP. Oproti Enyaqu ale nabídne o něco méně místa v kabině, ale i zavazadlovém prostoru. Zde je možná mírná konkurenční výhoda na straně mladoboleslavské automobilky.

Diskuze ke článku
Evolt
Evolt
Den po Tesla Battery investor day, to bude zajímavý.
Josef L
Josef L
Jsem zvědav na objednávky, ale proti Enyaq vypadá jako chudý příbuzný. nemyslím si, že Tesla battery day bude mít nějaký podstatný vliv na prodej těchto aut.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze