Kdy Čína překoná milion vyrobených elektrických aut ročně? Asi už v roce 2018

Kdy Čína překoná milion vyrobených elektrických aut ročně? Asi už v roce 2018
  • Za první tři čtvrtletí Čína vyrobila 424 tisíc nových elektrifikovaných modelů
  • Jde o růst o 40,2 procent oproti minulému roku
  • Čína již hledá časový plán zákazu výroby a prodeje automobilů používajících tradiční paliva

Čínský průmysl jede na plné obrátky, a tak není divu, že donedávna prakticky nedostižitelné prodeje Applu či jiných gigantů dnes čínské, respektive asijské společnosti, dokážou nejenom dohnat, ale i překonat. Podobné je to v automobilovém světě. Čína je takový malý svět ve světě, však se o tom můžete přesvědčit v prvních dvou dílech našeho seriálu.

Changan CS75
Changan CS75

Elektromobily, které v Číně jezdí, s velkou pravděpodobností ani neznáte, přestože mohou mít daný model velmi dobrá prodejní čísla. Předpokládá se, že výrobci čínských elektromobilů už příští rok vyrobí jeden milion a v roce 2020 hned tři milionů kusů elektromobilů. Čísla ve středu potvrdil i Xu Heyi, předseda automobilové skupiny BAIC.

V prvních třech čtvrtletích tohoto roku vyrobila Čína 424 tisíc nových elektrifikovaných vozidel, tedy včetně hybridů, což podle Čínské asociace výrobců automobilů představuje 40,2 procenta ve srovnání se stejným obdobím roku 2016.

Ministr průmyslu minulý měsíc řekl, že Čína již hledá časový plán zákazu výroby a prodeje automobilů používajících tradiční paliva. Zmínit v této souvislosti můžeme například město Oxford, které chce do roku 2020 zakázat vjezd do centra všem spalovacím vozům. Indie chce prodávat do roku 2030 pouze elektromobily a podobně je na tom i Francie.

Zdroj: autoblog.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze