I v době všelijakých vychytávek bych některé do svého auta nechtěl. O jaké jde?

Pohled redaktora Patrika
21
I v době všelijakých vychytávek bych některé do svého auta nechtěl. O jaké jde?
  • Světlý interiér nebo automatická dálková světla nejsou moji kamarádi
  • Další kritika se nedá paušalizovat na všechny modely

Často se zmiňujeme o tom, jaké vychytávky dané auto nabízí, například jak kvalitní má multimediální systém či kolik druhů masáže vám jeho sedačky nabídnou. Dnešní automobily nabízejí opravdu velké množství vymožeností, které nám mají cestování nejen ulehčit, ale také zpříjemnit. Jenže kolikrát se může zdát, že se z vychytávky stalo něco, co většina lidí nechce. A tak nás napadlo, že dáme dohromady seznam toho, co bychom v našem autě rozhodně nechtěli.

Prvně zmíním, že jde o můj názor a jak kolegové z redakce, tak ani vy se s mým názorem nemusíte ztotožňovat. Též bych chtěl zmínit, že se nedá úplně paušalizovat, například že danou věc bych nechtěl v jakémkoliv modelu.

Automatická dálková světla

Ve chvíli, kdy daný model nabízí automatické přepínání světel, bych osobně dával od této položky ruce pryč. Něco jiného je, pokud je model vybavený světlomety, které ve městě svítí více do šířky, mimo město více do dálky a v případě potkání protijedoucího vozidla dokáží světlo utlumit a neoslňovat.

Pádla pod volant

Tato položka je jedna z těch, která se nedá paušalizovat. Například ve Volkswagenu Arteon či v Audi A6 bych je opravdu nepotřeboval. Naopak v Mercedesu AMG či v modelech RS od Audi bych už je uvítal.

Lexus IS 300h

Masážní sedačky

V Mercedesu třídy S dostanete hned šest masážních programů. Jedny z nejlepších, ne-li nejlepší masážní sedačky jsou podle mého ve Volvu V90. Mít je můžete v celé řadě modelů, a to i nižších tříd, například v Opelu Insignia. Každopádně nikdy si mě masážní funkce nezískaly natolik, abych je ve svém autě potřeboval. Ono se ostatně stačí podívat do ceníku a dost možná dáte ruce pryč od masážních sedaček také.

Klíček s displejem

V době chytrých telefonů a hodinek si myslím, že není vhodné cpát displeje i do klíčků. Věřím že cestou je integrace funkcí právě do chytrého telefonu, a to třeba i odemykání a startování vozidla. Poté bychom mohli dát klíčku definitivně sbohem.

Klíčové otevíraní dveří

Tento bod se vztahuje na případ, kdy si kupujete novější auto, které patří do vyššího segmentu, popřípadě musí nabízet bezklíčkové otevírání. Nejde o položku, která by vás měla finančně položit na lopatky, a ušetříte si spoustu nervů.

Ve chvíli, kdy si pořídíte bezklíčkové otevíraní, stačí jen vědět, že klíček máte někde u sebe.

V době, kdy každý den nosím jiné džíny, popřípadě žena má jinou kabelku, je poměrně nepříjemné hledat klíček a auto odemykat. Venku prší a vy stojíte a šátráte, kde klíček máte. Ve chvíli, kdy si pořídíte bezklíčkové otevíraní, stačí jen vědět, že klíček někde u sebe máte.

Soft Close

Neříkám že automatické dovíraní dveří je špatnou funkcí. Moje zkušenost je však taková, že pokud často vozíte různé lidi, stejně vám s dveřmi takříkajíc fláknou, protože daný systém neznají. Naopak vy v případě usednutí do jiného auta zase máte problém dveře zavřít. Jak jsem již psal – neříkám že jde o špatnou věc, ale v mém autě bych ji nesnesl.

Světlý interiér

Světlý interiér je možná krásný na fotkách a prvních pár měsíců, ale v reálném životě plném stresu a spěchu nemá podle mého místo. Ve chvíli, kdy jste Petr Kellner, tak prosím. Ve chvíli, kdy máte či plánujete rodinu nebo si umíte přiznat, že vy zrovna nepatříte k čistotným lidem, tak nebrat. A tím nemyslím, že se nemyjete. Stačí mít jen trošku kočovný život a obal od hamburgeru pomazlit s vašim světlým interiérem či koberečkem a výsledek je na světě. A jak na potvoru člověk, který vám burger připravoval, zrovna nešetřil ani s omáčkou. No a káva, to je kapitola sama pro sebe.

BMW X5 40e

Určitě se nejedná o kompletní výčet toho, co sice na papíře vypadá fajn, ale ve skutečnosti je spíš na obtíž. Budeme tedy rádi, pokud nás v komentářích doplníte svým názorem.

Diskuze ke článku
Martin
Článek o ničem.
mojejméno
Pod volamtem jsou páčky, "pádlo" ať si strčí autor za své ucho a probudí se. Nechápu co ty děti na těch "pádlech" tak drsňácky přitahuje, když to jsou jasné páčky, pro řazení, třeba u přepínačů stěračů, či blinkrů, jako například VW a spol., nikoho nenapadne tomu tak říkat, i když při troše fantazie vypadají jak pádla. Jinak dávám "článek o ničem".
Milan
To je zase výplod
David
A za tohle tě Patriku platí?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze