Mini představuje Spike. Digitální psí osobnost pro novou rodinu modelů

Mini představuje Spike. Digitální psí osobnost pro novou rodinu modelů
Fotografie: Mini
  • Bude se jednat o digitální osobnost značky Mini
  • Vzhled Spika byl inspirován anglickým buldočkem
  • Výrobce slibuje nevšední zážitky

Spike, psí přítel značky Mini, se představuje v nové digitální podobě. Je inspirován vzhledem anglického buldočka a je navržen tak, aby prováděl konceptem obsluhy budoucí rodiny modelů této značky. V roli osobního asistenta Mini Intelligent Personal Assistant bude poskytovat různé formy pomoci. Spike se poprvé významně představí na mezinárodním autosalonu v Šanghaji (18.–27. dubna 2023) v Číně. Tam se tento čtyřnohý přítel stane uměleckou hračkou, která bude vítat návštěvníky stánku Mini jako velkoformátová socha.

Umělecké hračky jsou samostatná umělecká díla, která ve stylu městské popkultury kombinují prvky hraček a soch. Spike se objeví také jako aktivní protagonista v interiéru nového Mini Concept Aceman. Nový režim Spike vytvoří dokonalou scénu pro digitálního společníka, který se veřejnosti poprvé představí na kruhovém centrálním OLED displeji na palubní desce. Komplexní vhled do digitálního světa nové modelové řady a rozmanitých funkcí poskytne výrobce v průběhu roku 2023.

Spike provází úspěšný příběh této britské prémiové značky již od debutu moderního Mini v roce 2001. Buldok se svou kompaktní a mohutnou postavou, britským původem a sympatickou povahou byl již tehdy považován za dokonalý zvířecí ekvivalent značky. „Mini bude vždy synonymem pro emoce a nevšední zážitky,“ řekl Oliver Heilmer, šéfdesignér značky. „Proto nyní přenášíme Spika do budoucnosti v podobě digitální osobnosti. Přitom není pouze designovým experimentem, ale je skutečným společníkem s vlastní osobností, vytvářející speciální uživatelské zážitky.

Tým designérů vyvinul Spika pro komunitu Mini z počáteční skici ve všestranného společníka, který přitahuje pozornost nejen k vozidlu; byl totiž už vystaven jako umělecká hračka v rámci světové premiéry konceptu Mini Concept Aceman. Uvedení nové modelové řady značky posiluje spojení vozu s individuálním životním stylem řidičů. Toto emocionální propojení mezi člověkem a automobilem oživuje digitální postava, kterou Spike ztělesňuje vlastním osobitým způsobem.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze