Zbrusu nový Mercedes-Benz třídy A: sledujte představení on-line zde

Zbrusu nový Mercedes-Benz třídy A: sledujte představení on-line zde
  • V interiéru zavládne nový infotainment MBUX
  • Plug-in hybridní varianta je jistota
  • Ostatní jednotky by mohly být mild-hybridní

Nejmenší Mercedes třídy A nové generace nás dost zajímá, především po tom, co se náhodou zjistilo, že půjde také o plug-in hybrid. Mercedes totiž na prvních teaserech ukázal přístrojový štít, kde „jakoby mimochodem“ svítila ikonka nabíjení a docela slušný dojezd. K oficiálnímu představení má dojít dnes druhého února v 7 večer hodin středoevropského času. Premiéra proběhne v Amsterdamu, a i když toho víme dost, hodně toho k odhalení ještě zbývá.

Začít můžeme netradičně interiérem. Určitě vás bude zajímat, že v základu najdete podle našich informací sedmipalcový displej, ten ale za příplatek může narůst až na 10,25 palce. To ale není všechno, protože Mercedes si řekl, že do vnitřku malého Mercedesu naláduje (za další příplatek) dva Full HD displeje identické s těmi, které známe už z třídy E nebo nové třídy S.

Celému infotainmentu se říká MBUX, nově je dotykový a my jsme ho poctivě vyzkoušeli na CES v Las Vegas, tak se nezapomeňte podívat. Vedle nových technologií uvidíte všude kruhové výdechy klimatizace i s – jak si Mercedes v poslední době oblíbil – efektním podsvícením. Možná důležitější je ale fakt, že prostor pro ramena se zlepšil o 22 mm, pro lokty o 36 mm a pro hlavu o 8 mm. Možná se to zdá málo, ale někdy i to stačí. Zvětšit by se měl i objem 370litrového zavazadelníku, o to o 29 litrů.

Co se týče motorů, je jasno pouze o dvou nejzajímavějších variantách. Určitě se totiž dočkáme sportovní verze AMG, možná až se 400 koňmi, a také plug-in hybridu, který byl prozrazen předčasně. Benzinové motory pravděpodobně dostanou také 48V okruh a mild-hybridní technologii. Radši si ale počkejte na oficiální informace, těch pár hodin to už vydržíte.

Premiéru můžete živě sledovat zde:

Zdroje: autoexpress.co.uk, gomex-newsroom.com, carmagazine.co.uk

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze