Rozumný elektrický dojezd plug-in hybridu? Mercedes třídy A má mít 15kWh baterii

Rozumný elektrický dojezd plug-in hybridu? Mercedes třídy A má mít 15kWh baterii
  • Dojezd dle WLTP by díky 15kWh baterii mohl být i více jak 60 kilometrů
  • Zda Mercedes novinku ukáže ještě před frankfurtským autosalonem nevíme
  • Pod kapotou bude 1,3litrový benzinový motor s výkonem okolo 150 koní

Masivní investice Daimleru do elektrifikace nejsou žádné velké tajemství. Všechno odstartoval příchod prvního elektromobilu EQC, který spadá pod divizi EQ. Ta bude produkovat nejenom čisté elektromobily, ale také sportovní modely jako Mercedes E53 AMG a samozřejmě také plug-in hybridní verze. Tou nejnovější by se měl stát Mercedes A250e s baterií o údajné kapacitě 15 kWh.

Jak zmiňuje Autocar, Mercedes A250e by měl mít pod kapotou zážehový motor o obsahu 1,3litru s výkonem okolo 150 koní. Elektromotor umístěný v převodovce by se pak postaral o dalších 101 koní. Pro lepší představu: takové BMW řady 2 Active Tourer vsází na baterií o kapacitě 9,7 kWh a Volkswagen Golf GTE na baterii s kapacitou o 1 kWh nižší. Mercedes by s 15kWh baterií měl dle cyklu WLTP urazit více jak 37 mil, tedy okolo 60 kilometrů. Kdyby se v reálném provozu jednalo o více jak 40 kilometrů, bude to slušná hodnota.

Elektromotor zvládne auto pohánět maximální rychlostí 140 kilometrů za hodinu. Baterie bude umístěná pod zadním sedadlem, což má za následek zmenšení nádrže ze 45 na 35 litrů. Spekuluje se i o nabíjecím standardu. Podle všeho by plug-in hybridní třída A měla zvládat výkon až 22 kW.

Kdy přesně se novinka ukáže nevíme. Schová si Mercedes premiéru na frankfurtský autosalon, nebo svoji novinku ukáže ještě před samotným autosalonem?

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze