Máte rádi plug-in hybridní SUV? Už i SEAT jedno takové má

1
Máte rádi plug-in hybridní SUV? Už i SEAT jedno takové má
Fotografie: Seat
  • Tarraco PHEV s 13kWh sadou akumulátorů ujede s výhradně elektrickým pohonem více než 50 kilometrů
  • Světová premiéra proběhne na blížícím se autosalonu ve Frankfurtu
  • Tarraco má nové zadní světlomety a 9,2palcový displej infotainmentu

SEAT ještě před frankfurtským autosalonem světu ukázal plug-in hybridní variantu modelu Tarraco. Hybridní Tarraco s možností vnějšího nabíjení je dalším krokem v realizaci strategie elektrifikace značky SEAT. Do začátku roku 2021 bude na trh uvedeno šest modelů SEAT a CUPRA s elektrickým nebo externě nabíjitelným hybridním pohonem.

Externě nabíjitelná verze modelu Tarraco dokonale ilustruje naše zaměření na trvale udržitelnější mobilitu, ale zároveň si zachovává dynamiku a potěšení z jízdy, typické pro všechny vozy SEAT. Tarraco bude jedním z mála modelů s externě nabíjitelným hybridním pohonem v segmentu velkých SUV a jsme přesvědčeni o tom, že má velký potenciál,“ řekl Luca de Meo, předseda představenstva společnosti SEAT.

Poháněcí soustava, která zahrnuje zážehový motor 1,4 TSI o výkonu 110 kW, elektromotor s výkonem 85 kW a sadu lithium-iontových akumulátorů o kapacitě 13 kWh, poskytuje řidiči výběr několika různých jízdních režimů. Tarraco PHEV umožňuje jízdu s výhradně elektrickým pohonem, který snižuje emise výfukových plynů na nulu. V tomto režimu lze ujet více než 50 kilometrů.

Nejvyšší výkon hybridní soustavy je 245 koní a maximální točivý moment je 400 Nm. Hybridní Tarraco díky tomu dosahuje nejvyšší rychlosti 217 km/h a z klidu dokáže pokořit hranici 100 km/h za 7,4 sekundy. Ještě důležitější hodnotou jsou emise CO2 nižší než 50 g/km podle oficiální zkušební metodiky WLTP. Plug-in hybridní Tarraco by tak mělo dosáhnout i na speciální SPZ, která v Praze zaručuje parkování na modrých a fialových zónách zdarma.

Plug-in hybridní Tarraco pořídíte pouze ve výbavě FR. Vnější design byl vylepšen širšími podběhy kol, sportovním zadním spoilerem a 19" koly z lehké slitiny ve specifickém designu FR. Na přání je mohou nahradit broušená 20" kola. Kromě uvedených změn zdobí příď maska chladiče FR s hrdým logem SEAT. Vzadu umocňují vzhled FR nové zadní světlomety. Sportovnější styl modelu Tarraco FR je vyjádřen i novým reliéfním označením.

Mezi nové prvky výbavy na přání patří Trailer Assist a asistent pro jízdu s přívěsem. Další novinkou je nezávislé topení, které umožňuje rychlejší vyhřátí interiéru a zahřátí motoru na provozní teplotu v chladném počasí. SEAT Tarraco FR PHEV bude představen ve světové premiéře na letošním mezinárodním autosalonu IAA ve Frankfurtu nad Mohanem, kde naše redakce nebude chybět. Objednávat budete moci už od příštího roku.