SEAT se ve Frankfurtu pochlubil ostrým konceptem Tavascan i plug-in hybridním Tarracem

SEAT se ve Frankfurtu pochlubil ostrým konceptem Tavascan i plug-in hybridním Tarracem
  • SEATu se v současné době mimořádně daří
  • CUPRA Tavascan je konceptem demonstrující potenciál nové značky španělské automobilky
  • Mimo ní SEAT představil i své SUV Tarraco v hybridní verzi

Na frankfurtském autosalonu nechybí ani SEAT, který přivezl hned několik modelů koketujících s elektromobilitou. Tím vůbec nejzajímavějším je Tavascan od sportovně laděné značky CUPRA.

SEATu se daří a do Frankfurtu přichází s nejlepšími prodejními výsledky za první polovinu roku, jaké kdy ve své historii zaznamenal. Celkový počet dodaných vozů vzrostl na 411 600. Toto číslo by do budoucna mohlo růst ještě více, a to díky pomalu přicházející elektrické ofenzivě, která se dotkne SEATu i CUPRY, což dokazuje koncept Tavascan.

CUPRA Tavascan představuje nový elektrický model mladé a sportovně laděné značky CUPRA. Koncept stojící na platformě MEB navazuje na hybridní crossover CUPRA Formentor, který by se měl na trh dostat v příštím roce. Tavascan demonstruje potenciál značky, která míří především na mladší řidiče vyhledávající inovativní styl. Vyznačuje se velkými rozměry, sportovním designem a velice sofistikovaným interiérem. K tomu připočtěme technicky vyspělý pohon a máme vůz, který by chtěl snad každý. Navíc se v kufru vozu ukrývá překvapení v podobě elektrické koloběžky eXS kickScooter, která byla vyvinuta speciálně pro příležitost autosalonu.

Komu by koncept nestačil, pro toho si SEAT připravil ještě jeden elektrifikovaný model, kterým je plug-in hybridní SEAT Tarraco FR PHEV. Vůz v sobě ukrývá zážehový motor o výkonu 110 kW, tedy 150 koní a elektromotor o výkonu 85 kW, tedy 116 koní. Čistě na elektřinu dokáže elektrifikované SUV ujet přes 50 kilometrů. Do prodeje by se mělo dostat již během příštího roku.

„Externě nabíjitelné plug-in hybridní Tarraco dokonale reprezentuje naši strategii, směřující k trvale udržitelnější mobilitě, a zároveň si zachovává veškerou dynamiku a potěšení z jízdy, jimiž se vyznačují všechny modely SEAT a zejména naše modely FR,“ řekl na adresu produkční SUV novinky Axel Andorff, člen představenstva automobilky odpovědný za vývoj a výzkum.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze