Mercedes-Benz třídy A bude plug-in hybrid. Odhalení přišlo náhodou

Mercedes-Benz třídy A bude plug-in hybrid. Odhalení přišlo náhodou
  • Na digitálním přístrojovém štítu se skví ikonka nabíjení
  • Dojezd je 36 kilometrů při 75% nabití

Novou generaci třídy A jsme viděli několikrát i v centru Prahy. To však ještě byla zahalená do testovacího kroje, na kterém moc ze vzhledu nepoznáme. Puzzle se nám ale pomalinku skládaly dohromady a nyní je konečná podoba již dost zřejmá. Do médií uteklo několik zajímavých snímků, které však ukazují mnohem více, než si Mercedes myslel. Konkrétně si totiž nepohlídal fotku digitálního přístrojového štítu.

Na displeji se totiž ukázala ikonka nabíjecího kabelu a u něj dojezd na elektrickou energii 36 kilometrů. Plug-in hybridní model by se měl jmenovat A 250e EQ Power a dojezd by měl být víc než slušný. Zatímco dosavadní plug-in hybridní modely Mercedesu ukazovaly při plném nabití maximálně 25 kilometrů, zde je situace jiná. Číslo 36 se totiž váže k 75procentní nabití, při plném nabití to pravděpodobně bude až 50 reálných kilometrů. Na papíře bychom tak mohli vidět dojezd až 60 teoretických kilometrů.

Pokud nemáte moc ekologické myšlení, ale jste spíš na sport, tak pro vás německá automobilka připravuje nástupce A 45 AMG. Ten by měl opět využít čtyřválec doplněný 48V okruhem, díky kterému se stane takzvaným mild-hybridem. Taková kombinace bude znamenat výkon minimálně 400 koníků.

Zdroj: autoevolution.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze