Mercedes-Benz Concept A Sedan ukazuje budoucí designový směr menších modelů

Mercedes-Benz Concept A Sedan ukazuje budoucí designový směr menších modelů
  • Designovou stránkou by se mohli inspirovat modely třídy A i B
  • Střecha se svažuje ve větším úhlu a na zadních sedadlech by mělo být více místa než v modelu CLA

Mercedes do Šanghaje nepřivezl jenom modernizovanou řadu S, ale také sedan Concept C, který s velkou pravděpodobností ukazuje novou designovou stránku budoucích Mercedesů. Jde o velmi čistý design, bez ostrých hran, zato s elegantními a decentními křivkami. Mercedes tímto konceptem ukazuje, že také zvažuje plnohodnotný sedan u svých nižší modelů. Concept A totiž nejspíše předurčuje budoucí podobu řady A, B a s nimi souvisejících modelů, tedy GLA, CLA a tak dále, a to i přesto, že největší podobu má koncept s modelem CLA.

Koncept si vzal masku chladiče po vzoru Mercedesu AMG GT R. Jde o elegantní a nepřehlédnutelné řešení. Když se zakoukáte na světlomety, tak vám možná připomínají trojúhelník. Ano, do tohoto geometrického obrazce opravdu nemají daleko.

Už loňský rok na pařížském autosalonu byl k vidění Mercedes Maybach Vision 6, který má též nastolovat nový designový směr automobilky. A nyní představený koncept v Šanghaji se v lecčems v jeho designu inspiroval. Rozměrově je na tom koncept následovně: 4 570 milimetrů na délku, 1 870 na šířku a 1 462 milimetrů na výšku. Jako většina konceptů, i tento nabízí místo pro čtyři cestující. V zadní části je patrné, že střecha se svažuje ve větším sklonu oproti modelu CLA, ale ne tak brzy. Vzniknout by tak mělo dostatek prostoru nad hlavou i pro cestující na zadních sedadlech.

Concept A Sedan ukazuje budoucí směr modelů Mercedesu. Pokud se německá automobilka bude držet tohoto designového stylu, pak se máme rozhodně na co těšit. O tom, jaký pohon má nový koncept dostat, Daimler nic neřekl. Nejspíše se opravdu jedná pouze o ukázku designového směru, ze kterého následně budou vznikat nové modely.

Zdroj: autoblog.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze