Vision 6 ukazuje designovou filozofii Mercedesu

  • Mercedes staví svou vizi na elektřině a technologiích
  • V Paříži ukázal mimo jiné elektromobil budoucnosti
  • Vision 6 ukazuje designový směr automobilky Mercedes

Automobilka Mercedes se na letošním autosalonu v Paříži poměrně činila. Její vize, kterou zde ukazuje, je jasná. Hybridní automobily jsou momentálně jasnou strategií, která by v brzké době měla pomalu přecházet na automobily elektrické. Mercedes v Paříží hodně mluvil o technologiích a budoucnosti dopravy. Jak celou věc Mercedes vidí, demonstruje představený model Generation EQ. Ovšem Mercedes zde nevystavuje jen tuto novinku, ale k vidění je také Mercedes-Maybach Vision 6.

Vision Mercedes-Maybach 6 – pařížský autosalon

Mercedes-Maybach Vision 6 je dlouhý téměř šest metrů a od základu byl navrhován jako elektromobil. Elektromobil, který má ve svých útrobách hned čtveřici elektromotorů s celkovým výkonem 750 koní. Výkon stačí na to, abyste vaší drahé polovičce a dvěma kamarádům ukázali, jaké je to zrychlit z klidu na sto za méně než čtyři sekundy. Baterie, které jsou uloženy v podlaze, mají kapacitu 80 kWh a dle NEDC stačí na ujetí až 500 kilometrů.

„Naše okouzlující kupé Vision Mercedes-Maybach 6 je ztělesněním vrcholného moderního luxusu. Je hot & cool,“ říká Gorden Wagener, šéfdesignér společnosti Daimler AG. „Inteligentní krásou a minimalizovaným, technickým vzhledem totiž dokonale ztělesňuje filozofii našeho designu, vycházejícího ze smyslné čistoty tvarů, i naše ambice v oblasti aerodynamické účinnosti.“

Naše okouzlující kupé Vision Mercedes-Maybach 6 je ztělesněním vrcholného moderního luxusu.

Ihned na první pohled vás zaujme dlouhá přední kapota. Mercedes zdejší zavazadlový prostor využil po svém – vložil sem dvoudílnou sadu kufrů, které jsou vyrobeny exkluzivně pro tento vůz. Všimnout si také můžete na dvě části rozděleného zadního okna. Už tak netradiční automobil ještě více zvýrazňují 24palcová kola a křídlové dveře, které Vision 6 má.

Moderní technologie dostalo do svého vínku i celé čelní okno. To je využíváno jako „transparentní“ displej. Díky tomu se zde mohou v celé jeho šířce zobrazovat různé informace. Mercedes-Maybach Vision 6 je ukázkou směru, jakým se chce Mercedes vydat. Vizionářský směr myslí i na rychlé nabíjení, díky kterému byste za pouhých pět minut měli dojezd navýšit o 100 kilometrů. Samozřejmostí u tohoto futuristického vozu je bezdrátové nabíjení, stejně tak ale rychlonabíjecí standard či klasická domácí zásuvka.

Kéž by se tento elektromobil jednou dostal do produkční výroby. Nezbývá nám nic jiného než doufat.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze