Peugeot Fractal – kupé s interiérem z 3D tiskárny

1
Peugeot Fractal – kupé s interiérem z 3D tiskárny
  • Koncept měl premiéru před rokem ve Frankurtu
  • 80 procent interiéru je vytisknuto na 3D tiskárně
  • Výkon je 204 koní a dojezd 450 kilometrů

Pařížský autosalon se střídá co rok s tím frankfurtským. Právě tam byl minulý rok představen koncept s názvem Fractal. Dílo francouzského Peugeotu i druhý rok přitahovalo enormní množství pozornosti, a to hlavně díky ostře řezaným rysům karoserie. Ta přichází v jedné variantě, která slouží jako kupé i kabriolet. Koncept má totiž odnímatelnou střechu.

Pokud mluvíme o pohonu, Peugeot byl spravedlivý a každé nápravě dopřál stejný elektromotor o výkonu 102 koní. Baterie mají kapacitu 40 kWh a vystačí vozu na 450 kilometrů dojezdu. Nejlepší na konceptu Fractal je však váha – vůz váží se vším všudy pouze tisíc kilogramů. Výkon přes dvě stě koní se zmíněnou váhou znamená zrychlení z nuly na sto za 6,8 vteřiny a jistě skvělé jízdní vlastnosti.

Uvnitř najdete známý i-Cockpit interiér. Samozřejmostí je head-up displej a náhrada klasických budíků 12,3palcovou obrazovkou, která zobrazuje všechno důležité. Zbytek informací najdete na 7,7palcové dotykové obrazovce po vaší pravici. Myslelo se i na cestující vzadu, pro něž je připraven třetí ovládací panel např. pro ovládání klimatizace. Za odvážný design interiéru vozu můžeme poděkovat 3D tiskárnám, na těch totiž bylo vytvořeno přes 80 procent dílů.

Peugeot Fractal

Konektivita hraje prim, a proto jsou pro vůz základ chytré hodinky. Pomocí nich můžete kontrolovat stav nabití, dojezd a spoustu dalších užitečných informací. Chytrý náramek kolem zápěstí vám umožní na dálku nejen odemknout, ale i úplně otevřít dveře, jako to umí snad jen Tesla Model X. Na otázku, jestli právě hledíme do světel zatím neexistujícího Peugeotu 206 CC, odpoví až budoucnost. Jen tak pro zábavu však automobilka koncepty určitě nevytváří...

Diskuze ke článku
Neooboype
Здесь вы можете заказать копию любого сайта под ключ, недорого и качественно, при этом не тратя свое время на различные программы и фриланс-сервисы.

Клонированию подлежат сайты как на конструкторах, так и на движках:
- Tilda (Тильда)
- Wix (Викс)
- Joomla (Джумла)
- Wordpress (Вордпресс)
- Bitrix (Битрикс)
и т.д.
телефон 8-996-725-20-75 звоните пишите viber watsapp
Копируются не только одностраничные сайты на подобии Landing Page, но и многостраничные. Создается полная копия сайта и настраиваются формы для отправки заявок и сообщений. Кроме того, подключается админка (админ панель), позволяющая редактировать код сайта, изменять текст, загружать изображения и документы.

Здесь вы получите весь комплекс услуг по копированию, разработке и продвижению сайта в Яндексе и Google.

Хотите узнать сколько стоит сделать копию сайта?
напишите нам
8-996-725-20-75 звоните пишите viber watsapp

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze