I Citroën ukázal elektromobil. Jmenuje se E-MEHARI

I Citroën ukázal elektromobil. Jmenuje se E-MEHARI
  • Ve městě urazí až 200 km, mimo město pouze polovinu
  • Maximální rychlost činí 110 km/h
  • Vybaven je 30kWh baterií

Nemusíte mít francouzská auta zrovna v lásce, ale jedno jim upřít nemůžete – odvážnost. Francouzské automobilky se nebojí pustit se do odvážnějšího designu a nabídnout ho zákazníkům. Důkazem může být například Citroën DS5 Hybrid a další vozy.

V Paříži ukázaly francouzské automobilky zajímavě věci: Renault svůj koncept modelu Trezor a model ZOE s prodlouženým dojezdem, Peugeot ukázal nový i-Cockpit a Citroën kromě svého konceptu ukázal i malý, stylový elektromobil E-MEHARI.

Jde o čtyřmístný kabriolet s elektrickým pohonem, jehož vzhled budí vášně. Jde o ten typ auta, které vás buď nadchne, anebo ho už nebudete chtít nikdy vidět. Nám se však líbí, minimálně svou odlišností.

Nemusíte se bát, že byste v tomto čtyřmístném konvertiblu zmokli. K dispozici je totiž odnímatelná střecha, a tak vás nerozhodí ani nějaký ten malý deštík. Ani s umýváním nebudete mít mnoho práce – stačí vám pouze hadice s vodou a umývat takto můžete nejen exteriér, ale také interiér.

A jak je to s dojezdem? V městském provozu urazíte až 200 kilometrů, mimo město Citroën udává dojezd o polovinu menší. Maximální rychlost je 110 km/h. V útrobách má Citroën E-MEHARI 30kWh baterii s výkonem 50 kW. Z 16A zásuvky si auto nabijete za 8, z domácí zásuvky pak za 13 hodin. Pro nabíjení se používá konektor Mennekes

.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze