Vyzkoušeli jsme inovativní i-Cockpit od Peugeotu

Vyzkoušeli jsme inovativní i-Cockpit od Peugeotu
  • i-Cockpit jsme vyzkoušeli v Peugeotu 5008 SUV
  • Klasické budíky nahradil displej

Ne, displej místo klasických budíků nemá pouze Audi s virtual cockpitem, který jste mohli vidět na mobileDrinku. Jestli sledujete náš Instagram, určitě vám neutekla fotka nových budíků z Peugeotu. Nový model 5008 SUV v Paříži ukázal zcela novou řadu interiérů nazvanou i-Cockpit.

Pracovna řidiče je nyní rozdělena na dvě hlavní sekce. Na středové konzoli bdí osmipalcový dotykový displej umístěný co nejvýše, jak je dnes dobrým zvykem. Osobně preferuji dotykové displeje mimo automobil, naštěstí však displej funguje dobře a s rychlou odezvou. Mnohem zajímavější je však pro nás dokonce 12,3palcový displej s vysokým rozlišením, který má místo tam, kde byl kdysi otáčkoměr a rychloměr.

i-Cockpit

Na displeji, který nahradil klasické budíky, přímo v zorném poli pohodlně ovládáte rádio, klimatizaci, navigaci, parametry vozidla, telefon nebo mobilní aplikace. Smekám před krásnými animacemi, plynulostí systému i vzhledem, který mě skoro až okouzlil. Kdejaká prémiová značka má systém bez pěkných animací, anebo je rozlišení displeje slabší. Co ale dražší značky zvládly lépe, je intuitivnost. Pokud jste nešikovní jako já, prvních pár minutek možná budete se systémem lehce bojovat. Na svůj segment je však nová 5008 SUV vybavena královsky: nechybí bezdrátové nabíjení, masážní sedadla, 360° kamery nebo konektivita Apple CarPlay a Android Auto.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze