Luxusní limuzína budoucnosti Citroën CXPERIENCE

Luxusní limuzína budoucnosti Citroën CXPERIENCE
  • Koncept má výkon až 300 koní
  • Dojezd na elektřinu činí 60 kilometrů

Všechny francouzské automobilky musely na autosalon do svého hlavního města přivézt něco exkluzivního. Po vzoru Trezoru svoji chloubu předvedl i Citroën. Zatímco Renault u svého konceptu lákal především milovníky závodění, Citroën na to šel spíš přes komfort. Novinka se celým jménem nazývá Citroën CXPERIENCE Concept a jde o čtyřdveřové kupé pro stejný počet cestujících. Opět je to designérsky velice odvážné dílo spojující především „in“ materiály jako karbon a „in“ technologie jako LED kam se jen podíváte.

Citroën CXPERIENCE CONCEPT má hybridní pohon s benzinovým motorem s výkonem mezi 150 a 200 koni a k tomu přidává 115 koní z elektromotoru. Celkově by mělo mít čtyřdveřové kupé výkon kolem 300 koní. Koncept dokáže pouze na elektřinu ujet slušných 60 kilometrů

Celý interiér v citrusově barevném nádechu by měl navodit úlevu těla i mysli a evokovat uklidnění. Do konceptu jsme si ještě sednout nemohli, ale může na tom být aspoň zrnko pravdy, neboť sedačky vypadají jako plátěný gauč. Automobilka prý při tvorbě interiéru dbala především na konektivitu, prosvětlenost a ergonomii.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze