Verzi Maybach by mohly dostat i elektrické Mercedesy

Verzi Maybach by mohly dostat i elektrické Mercedesy
  • Mercedes chce s elektromobily nejdříve cílit na movité zákazníky
  • Předzvěstí této strategie je koncept Vision 6 z Paříže

Díky obrovské investici 270 miliard korun do elektromobility se jistě u Mercedesu dočkáme mnoha příjemných překvapení. Jedním z nich by mohl být superluxusní elektrický Maybach. Již v Paříži jsme viděli dechberoucí pětimetrové kupé Mercedes-Maybach Vision 6, kterému jsme dávali pramalou naději na sériovou výrobu. To jsme ale nevěděli, jak velké ambice v oblasti elektromobilů Mercedes má.

Mercedes-Maybach Vision 6

Proslýchá se, že nově vznikající divize Mercedes-Benz EQ, která se podobně jako „BMW i“ bude specializovat na vývoj a výrobu elektromobilů, plánuje prémiovou edici Maybach. Podobně je situace vyřešena u vlajkové třídy S, která po pádu samostatné automobilky Maybach nabízí upravenou třídu S pod názvem Mercedes-Maybach S. Sám ředitel Daimleru Dieter Zetsche nebere elektromobily jako vůz pro šetřílky, ale pro bohaté pokrokové zákazníky, kteří mají rádi nové technologie, rychlost a pohodlí.

Mercedes-Benz Generation EQ

Stejný názor zastává i naše Škoda. Ta plánuje první elektromotory dodávat do nejdražších vozů Kodiaq a Superb. Na výrobu elektrické Fabie a Citigo si tedy ještě budeme muset počkat, než se vývoj elektromobilů zlevní.

Zdroj: autoevolution.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze