První hybrid Škody bude Superb, následovat bude Kodiaq

 První hybrid Škody bude Superb, následovat bude Kodiaq
  • Po Superbu dorazí hybridní Kodiaq
  • Oba hybridní modely by měly dorazit v roce 2019
  • Třetím elektrickým modelem se má stát čistě elektrický Kodiaq

Úplně první elektrifikovaný vůz značky Škoda bychom měli na silnicích potkat v roce 2019. Začít by se mělo modelem Superb, po kterém bude následovat i SUV Kodiaq. Pohonné ústrojí pravděpodobně bude převzato z koncernového bratříčka VW Passat GTE. Ten umí z kombinace 1,4litrového benzinového motoru TSI a elektromotoru vykouzlit 218 koní se spotřebou 1,7 litru na sto kilometrů. S takovou spotřebou ovšem v reálu nemůžete počítat a v případě těžkého a neaerodynamického Kodiaqu bude situace ještě o něco horší.

„Hybridní Kodiaq přijde velmi brzy po hybridním Superbu. Nejdříve se začne prodávat v Číně, která je pro nás největším trhem, a Evropa bude brzy následovat,” řekl o hybridních modelech Škoda předseda představenstva Škoda Auto Berhnard Maier. Na otázku, proč přichází Škoda s plug-in hybridní technologií tak pozdě, reagoval: „Hybridní technologie již sice byla v koncernu dostupná dříve. Myslíme si ale, že právě rok 2019 je správný čas. V tuto dobu již budou náklady na implementaci pohonu levnější a zároveň bude poptávka po produktu dostatečně vysoká.”

Maier také potvrdil výrobu čistě elektrického SUV do roku 2020. Více detailů než jen to, že bude „prostě úžasné”, nám však bohužel neposkytl. Pravděpodobně však bude stejně jako hybridní varianty primárně směřované na čínský trh.

Zdroj: autoexpress.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze