Divize „BMW i“ slaví narozeniny. Její vozy jsou na trhu již 3 roky

Divize „BMW i“ slaví narozeniny. Její vozy jsou na trhu již 3 roky
  • BMW Group prodalo více jak 100 tisíc vozidel z divize i
  • Nejvíce táhne model BMW i3
  • Supersport BMW i8 si koupilo více než 10 tisíc zákazníků

Tři roky. Tak dlouho jsou již na trhu vozy divize BMW i. Za tuto dobu jich BMW Group dodala svým zákazníkům více než 100 tisíc, z toho více než 60 tisíc zákazníků sáhlo po Test BMW i3 – Elektrická městská zábava. Špatně si nevede ani BMW i8, které vládne statistikám hybridních supersportů. Od poloviny roku 2014 si k němu našlo cestu více než 10 tisíc zákazníků. Říkáte si, kde je ten zbytek prodaných vozů? O ty se starají hybridní modely, které najdete pod názvem iPerformance. Jde například o BMW 330e, BMW 225xe či BMW X5 40e.

„BMW i zůstává na špici v oblasti inovací a bude pokračovat v přinášení revolučních technologií pro celou BMW Group,“ vysvětluje předseda představenstva BMW AG Harald Krüger a dodává: „Co se týká elektrického hnacího ústrojí, tak jsme již úspěšně zvládli její přenos na silnice. Dalším technologickým pokrokem bude automatizovaná jízda, v níž stanoví nové standardy BMW iNEXT.“

Momentálně má BMW Group celkem sedm modelů, které umí jezdit na elektřinu. Na další si musíme ještě počkat, ale jejich příchod je již oficiálně potvrzen. Těšit se můžeme například na BMW i8 Roadster, tedy verzi známého modelu, ovšem „nahoře bez“. V roce 2020 se očekává první ryze elektrické BMW X3. Nejde však jen o modely značky BMW, ale například i o plug-in hybridní MINI Countryman, který dorazí v roce 2017. Zcela elektrické MINI by mělo dorazit o dva roky později. Vypadá to, že se máme na co těšit.

Zdroje: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze