Mercedes-Benz třídy A přijde ve dvou plug-in hybridních variantách

Mercedes-Benz třídy A přijde ve dvou plug-in hybridních variantách
  • Varianty se budou nazývat A250e a A220e 4Matic
  • Silnější bude mít výkon přes 250 koní
  • Dojezd by měl být více než 50 km na jedno nabití

O Mercedesu-Benz třídy A v plug-in hybridní verzi se vědělo ještě před oficiální premiérou. Automobilka totiž určitě ne náhodou ukázala palubní desku nového hatchbacku. To by nebylo nic zvláštního, kdyby se na digitálním přístrojovém štítu neukázala ikonka nabíjení. Několik měsíců po premiéře dostáváme pomalu, ale jistě informace vedoucí k novému plug-in hybridnímu pohonu. Vůz by měl samozřejmě ujet slušnou dávku kilometrů jen na elektřinu. Reálně by to mělo být více než 50 kilometrů.

Již čtvrtá generace třídy A bude bojovat například proti Audi A3 e-tron. Její výzbroj se bude skládat ze 1,3litrového čtyřválce s výkonem 163 koní a elektromotoru, který by měl nabídnout dalších 90 koní výkonu. Elektromotor bude pravděpodobně pohánět zadní kola a spalovací motor přední, verze A250e 4Matic tak nabídne velmi slušných 253 koní. Mluví se ale také o dostupnější verzi A220e 4Matic, která si ponechá 90koňový elektromotor, avšak benzinový čtyřválec bude naladěn pouze na 136 koní.

S čistě elektrickou verzí třídy A ale zatím nepočítejte. Na to si Mercedes vyhrazuje celou řadu EQ. Ta se pomalu začíná stávat realitou, první přijde SUV EQC a dočkáme se i elektrické alternativy třídy A, tedy modelu EQ A. Od německé značky se postupně dočkáme elektrifikované verze každého modelu již od roku 2022.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze