Mercedes: po nové třídě A přijde i nové GLA s infotainmentem MBUX

Mercedes: po nové třídě A přijde i nové GLA s infotainmentem MBUX
  • Uvnitř budou dva velké displeje tvořící futuristický kokpit
  • Na trh vůz dorazí v příštím roce

Trochu zvednete podvozek, přidáte lehké oplastování a máte recept, jak uvařit další model. Mercedesu první pokus crossoveru GLA vyšel na jedničku a můžeme se tedy těšit na druhou generaci. Nové GLA bude stát na podvozku nové třídy A, která byla oficiálně představena nedávno. Díky videu se zakamuflovaným kouskem si můžeme udělat první představu, jak bude vůz vypadat. Přední maska je třídě A velmi podobná a téměř totožně vypadají i světla. Nové GLA odlišuje hlavně vyšší stavba karoserie a rozšířené blatníky.

Podobnosti pokračují i v interiéru, za příplatek určitě budete mít k dispozici zcela nový infotainment MBUX. Ten se skládá z dvojice displejů, které tvoří futuristický kokpit. Základní výbava však pravděpodobně bude vypadat dost jinak a dostane pouze jeden z displejů. Mercedes z GLA nechce udělat o moc větší auto, než je třída A, protože si chce nechat prostor pro další model. Tím by měl být Mercedes-Benz GLB, tedy zmenšená verze ikonické třídy G.

Uvedení menšího GLA na trh by mělo proběhnout v průběhu příštího roku. Zda dorazí i ve verzi plug-in hybrid zatím nevíme. Třída A plug-in hybrid určitě bude, s představením této motorizace si však Mercedes dává na čas.

Zdroj: carscoops.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze